Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
SZÉKESFEHÉRVÁRON TALÁLKOZTAK A HÉTVÉGÉN KÖZÉP-EURÓPA MÉHÉSZEI Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 24.

Image Huszonhatodik alkalommal rendezte meg az Országos Méhésztalálkozót és Vásárt Fehérváron az OMME Fejér Megyei Egyesülete. Európában az egyik legnagyobb kiállítás és vásár várta a látogatóit szombaton több mint 100 cég részvételével, köztük számos külföldi kiállítóval a Videoton Oktatási Központban, ahol érdekes előadások is elhangzottak. Idén bemutatkozott Szlovákia méhészete és előadás hangzott el a génmanipulált élelmiszerek veszélyeiről is.

 
Zsúfolásig megtelt a Videoton Oktatási Központ szombaton, az épület egy kilométeres körzetében alig lehetett parkolóhelyet találni a délelőtti órákban. A 26. méhésztalálkozóra több ezren látogattak el, köztük sokan a környező országokból.
 

 
A rendezvényen hagyományosan a legjobb minőségű mézeket, mézből készült termékeket és méhészethez szükséges eszközöket árulják. Gazdag a szakmai program is, a vásár mellett érdekes előadásokat hallhattak a résztvevők.
 
Idén bemutatkozott Szlovákia méhészete és előadás hangzott el a génmanipulált élelmiszerek veszélyeiről is. A megnyitón Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, megtiszteltetés számára, hogy azt a közösséget köszöntheti, amely szinte az egész magyar társadalmat leképezi, hiszen szinte valamennyi foglalkozási ágból vannak képviselői a méhésztársadalomnak.
 

 
"Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a mostanában kibontakozó akác-mizériát, ami a méhész-társadalomra óriási veszélyt jelent. A Fejér megyei értéktár-bizottság elnökeként támogatom azt az elképzelést amely az akácot és az akácmézet hungarikummá kívánja nyilvánítani. Kérem önöket, hogy ennek érdekében helyben is foduljanak az értéktárbizottságokhoz, a helyi polgármesterekhez kezdeményezésükkel." - emelte ki Pleizer Lajos, az Országos Méhésztalálkozót és Vásár megnyitóján.
 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket.
 

 
Kiemelte, hogy már jópár éve kinőtte a rendezvény a Videoton Oktatási Központot, így nagy szükség lesz az új rendezvénycsarnokra, amely az önkormányzat döntése értelmében az M7-eshez közel a Budai úton, a Nagyszombati út másik oldalán épül fel és többezer embernek tud majd helyet biztosítani.
 
Horváth Miklós Csaba kiemelte, hogy az Országos Méhésztalálkozót és Vásár ma már Közép-Európa egyik legnagyobb méhész-rendezvénye, amely a határon túli magyar méhészeket és a szomszédos országok méhészeit is vonzza.
 
A rendezvényen bemutatkozott a Mézkirálynő is, a 24 éves Lehóczki Tímea biomérnök, aki kiskorában ismerkedett meg a méhészettel. Mézkirálynőként feladata, hogy meggyőzze a magyar társadalmat a mézfogyasztás előnyeiről és jótékony hatásairól.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >