Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Létesítményi tűzoltók képzése
Létesítményi tűzoltók képzése Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. február 25.

Image A tűz elleni védekezés akkor igazán hatékony, ha a káresemények kezelése, felszámolása minél hamarabb elkezdődik. Ennek érdekében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két tűzoltó alaptanfolyamot is indított február 3-án és 17-én, amelyen egy megyei ipari létesítmény tíz-tíz munkavállalója vett részt.

 
Az oktatók az igazgatóság állományából kerültek ki, akik az első két napban többek között égéselméleti, oltóanyag-ismereti, munkavédelmi témakörökben adták át ismereteiket. A gyakorlati képzést a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végezte.
 
Az elméleti tudás átültetése a gyakorlatba, a tűzoltó szerelési ismeretek elsajátítása nélkülözhetetlenek egy esetleges beavatkozás során. A műveleti szolgálat három napon keresztül oktatta és gyakoroltatta a tanfolyam hallgatóival a tűzoltók által alkalmazott szerelési ismereteket. Szintén a gyakorlati oktatás keretében lehetőség nyílt úgynevezett tálcatűz oltására is, amely során az éghető folyadék tüzét kézi porral oltó készülékkel kellett eloltani.
 
A feladat végrehajtása során tapasztalatot lehetett szerezni a veszélyhelyzetek során fellépő magas izgalmi állapotról, az ebből fakadó nehezebb koordinációról, továbbá megtanulták ezeknek a gátló tényezőknek a tudatos leküzdését is.
 
A negyvenórás képzéseket követően a hallgatók február 7-én és 21-én eredményes vizsgát tettek és tűzmegelőzési, valamint tűzoltási ismereteikkel erősítik munkahelyük biztonságát.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >