Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow JÁTSZÓ ÉS SZABADIDŐPARK ÉPÜL A SZÁRAZRÉTEN
JÁTSZÓ ÉS SZABADIDŐPARK ÉPÜL A SZÁRAZRÉTEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 26.

Image Feketehegy-Szárazrét Szociális Városrehabilitációja keretében játszó- és szabadidőparkot alakítanak ki a Szárazréti Óvoda és a III. számú Idősek Otthona közötti területen. Február 25-én megtörtént a munkaterület átadása, a pihenőpark június végéig készül el mintegy 32 millió forintos beruházással, az összeg a parkolóhelyek kialakításának költségét is tartalmazza.

 
"Szociális város-rehabilitáció Szárazréten" projekt keretében épül játszó- és szabadidőpark a Farkasvarmi úti idősek otthona melletti területen.
 
A munkaterület átadása alkalmából Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a közel 1100 négyzetméteres területen "mintajátszóteret" alakítanak ki sétányokkal, kerékpártárolóval, esőbeállóval, ivóvízzel, WC-vel, letakarható homokozóval. Szigli István kiemelte, hogy a kisebb és a nagyobb gyerekek számára is lesznek játszóeszközök a parkban, ahová számos növényt és fát ültetnek.
 

 
A mintajátszótér és szabadidőpark kialakítása 28 millió forintba kerül majd, a parkolóépítéssel együtt 32 millió forint lesz a beruházás összköltsége. Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője fontos feladatnak nevezte a meglévő játszóterek korszerűsítését is. Szintén a szociális városrehabilitáció részeként megkezdődik a napokban a Mura utcai játszótér kivitelezése is.
 

 
Elkezdődött a templom felújítása is,ennek keretében a szárazréti plébánia tetőjavítását és -szigetelését, valamint a homlokzat szigetelését végzik el júniusi határidővel.
 

 
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata „Szociális városrehabilitáció Szárazréten” címmel 1.199.178.708,- Ft összköltségű, KDOP-3.1.1/D2- 13-k2-2013-0004 jelű kiemelt projektet valósít meg, amelyhez az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program Megyei Jogú Városainak városrehabi- litációs témájú kiemelt projektjavaslatai tárgyú pályázaton nyert 100 %-os in tenzitású, vissza nem térítendő támogatást.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >