Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mi a véleménye a Romkertet érintő projektről?
Mi a véleménye a Romkertet érintő projektről? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 27.

Image- ez az egyik kérdés, amely a Polgári Frakció kérdőíves felmérésében szerepel. Az önkormányzati képviselők ma reggel 9 órától este 19 óráig várják a helyi lakókat és a más városból érkező, felelősségteljes polgárokat a Székesfehérvári Püspökségnél álló „Fidesz-faházba”, ahol bárki megtekintheti a Rózsaliget helyére tervezett városmakett és a Romkerthez építendő, 40 méter magas torony tervét. A „bemutató” után mindenki kifejtheti véleményét az említett beruházásokról – ezzel délelőtt nagyon sokan éltek is.

A Polgári Frakció által készített kérdőíven a következő szerepel:

 

Image
.

A Királyi séta – történelmi időutazás az ezeréves Székesfehérváron – címet viselő, városunk arculatát hosszútávra meghatározó projekt része egyebek mellett a volt Vidámpark közelében található Rózsaliget, illetve a Romkert. A Rózsaliget helyére egy 16. századi székesfehérvári városmakett kerülne, bemutatná a várfalakon belüli városalakulás történelmét, megjelentetve a különböző korok építészeti emlékeit, a bástyákat, a nevezetes épületeket és fő elemként a királyi Bazilika épületét.

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy a közkedvelt Rózsaliget helyét a fenti városmakett foglalja el?

Image
.

A Romkert területén felépítenék a királyi Bazilika életnagyságú részletét, amely Szent István sírja felett helyezkedne el. A köveket részben üveggel fednék le, amely alatt a múzeum a maga teljes pompájában mutatná be a hajdan volt épület megmaradt köveit és struktúráját. Az egykor támpillérekhez királyok szobrait állítanák fel.

2. Mi a véleménye a Romkertet érintő projektről?

a., Tetszik az ötlet.

b., Elégségesnek gondolom a megmaradt romok megóvását, nem tartom fontosnak, hogy az elpusztult Bazilikát részben újjáépítsék.

c., Számomra lényegtelen, hogy pusztán megóvják a maradványokat vagy kiegészítik egy nagy volumenű projekttel. Csak az a fontos, hogy végre rendeződjön a hányattatott sorsú Nemzeti Emlékhely ügye.

Image
.

Mondja el véleményét Ön is! – Látogasson el a Polgári Frakció faházába, s töltse ki a kérdőívet!

Image
Fotó: Temesvári Márta

 

Kapcsolódó hírünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1311&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >