Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szombaton lejár a közművelődési statisztika beadási határideje Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 26.

Image 2014. március 1-jéig tehetnek eleget a szervezetek és intézmények az 1993. évi LXVI. törvény alapján a kötelező közművelődési statisztikai adatok elektronikus közlésének. Az idei évtől a Fejér megyei adatszolgáltatást a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodája koordinálja.

 
Az iroda referense, Székely Gabriella a Fejér Megyei Civil Információs Centrum által rendezett tájékoztató fórumon elmondta: „
 
Az adatlap kitöltése kötelező a kulturális költségvetési szervezeteknek, intézményeknek; az önkormányzatoknak abban az esetben, ha szakfeladaton látják el a közművelődési tevékenységet; az összes közművelődési intézménynek, amelynek költségvetési és alapító okirata van, illetve ajánlott azoknak az intézményeknek és civil szervezeteknek, amelyek közművelődési megállapodás keretében látnak el egy- egy településen kulturális feladatokat.”
 
Az 1438-as közművelődési adatszolgáltatás az alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató önkormányzati, állami intézmények, civil szervezetek és vállalkozások számára kötelező. A 2179-es táncegyüttesekről szóló jelentést csak az Előadóművészeti Iroda által besorolt előadóművészeti szervezeteknek kell kitölteni.
 
A töltendő adatlapot úgy tudja felvenni, hogy hozzárendeli az egyesülethez az ellátott kulturális (közművelődés) feladatot, ha még nem szerepel a rendszerben. A „nullás” adatszolgáltatás is a jelentési kötelezettség teljesítésének minősül.
 
A Nemzeti Kulturális Alap a pályázataihoz feltételként támasztja a statisztikai adatszolgáltatás teljesítését és kötelező mellékletként írja elő az erről szóló igazolás benyújtását. A kulturális statisztikai adatgyűjtő rendszer a http://kultstat.emmi.gov.hu oldalról érhető el.
 
Azoknak a szervezeteknek, akik előző évben is elektronikusan szolgáltattak adatokat, nem kell újra regisztrálniuk, az előző évben rögzített email címmel és jelszóval be tudnak lépni a rendszerbe. Az előző évben is elektronikus úton jelentkezők alapadatai megtalálóak a rendszerben, az „intézménykereső” segítségével ki kell választani az intézményt/szervezetet és megkezdhető a jelentés.
 
Az adatszolgáltató alapadatait nem kell újra rögzíteni, módosítást csak változás esetén végezzenek. Kérnek minden adatszolgáltatót, hogy mielőtt az adatlapokat módosítanák, győződjenek meg róla, hogy biztosan a keresett szervezet adatlapját nyitották-e meg.
 
Regisztrálniuk csak azoknak a kitöltőknek kell, akik korábban ezt nem tették meg. Az új adatszolgáltatók regisztrációját az Irodának kell jóváhagynia, csak ezt követően kezdődhet meg az adatlap kitöltése.
 
Elektronikus adatszolgáltatáskor elegendő a programból kinyomtatott szállítólevél.
 
A szállítólevelek egy-egy példányát vezetői aláírással hitelesítve kérik megküldeni az Iroda címére: N
 
emzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodája
8000 Székesfehérvár
Ady Endre utca 13.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >