Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sapa Fehérvár AV19 - EC-KAC 1-2 Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2014. február 27.

Image Nem sikerült közelebb kerülnünk a rájátszáshoz - egy küzdelmes mérkőzés után a Klagenfurt mindkét pontot elvitte a Raktár utcából.

 

Sapa Fehérvár AV19 – EC-KAC 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3400 néző. Vezette: Erd, Smetana, Nagy, Soós. 
Sapa Fehérvár AV19: Hetényi Z. – Szirányi, Jackman, Banham, Sarauer, Kovács Cs. – Sertich, Hetényi P., Naglich, Yellow Horn, Mihály – Orbán, Varga, Benk, McGregor, Magosi – Pozsgai, Németh, Nemes, Tóth G. 
Vezetőedző: Marty Raymond
EC-KAC: Swette – Siklenka, Iberer, Geier S., Schuller, Geier M. – Isopp, Pöck, Lammers, Spurgeon, Scofield – Schumnig, Reichel, Fretter, Koch, Lundmark – Viveiros, Ban, Pirmann, Schellander, Harand
Vezetőedző: Christer Olsson
Gólszerzők: Szirányi, illetve Geier M., Reichel
 
Két kiállítással indult a mérkőzés, a vendégeknél Siklenka, míg nálunk Yellow Horn ülhetett büntetőpadra, mindketten bottal akasztásért. Négy a négy ellen azonnal felgyorsult a játék, Sertich meg is kínálta Swettét, aki csak üggyel-bajjal hárította a lövést. A hatodik percben aztán vezetést szerzett a Klagenfurt – Manuel Geier emelt közelről Hetényi Zoltán kapujába (0-1). A gól után is lendületben maradtak a pirosak, jókor jött a kereskedelmi szünet miatti rövid pauza és az ezt követő emberelőny. Többször is egyenlíthettünk volna, de előbb Kovács Csaba, majd McGregor maradt le hajszállal a keresztbe lőtt korongról. A játékrész vége aztán ismét a rekordbajnoké volt és két perccel a szünet előtt Reichel távoli bombájával már kettő volt oda (0-2).
 
A középső harmad első helyzete Sarauer előtt adódott, de Swette védett és ezzel jó ideig el is lőttük a puskaport. Kétgólos előnye tudatában a Klagenfurt a biztos védekezésre törekedett és szó mi szó, jól tették a dolgukat Ibererék, csírájában fojtva el a Volán-akciókat. A vendégek erejéből veszélyes ellenakciókra is futotta, három az egyben vezethették Hetényi Zoltán kapujára a pakkot, de Lammers átadását Scofield keresztbe ellőtte az üres kapu előtt. A túloldalon Varga és Banham ugrott ki, de előbbi lövését védte Swette. Közben eltékozoltunk egy emberelőnyt is – helyzetig sem jutottunk, majd mikor már úgy nézett ki, hogy null-kettővel zárul ez a harmad is, Szirányi korcsolyázott be a támadóharmadba és minden dühét beleadva hatalmas gólt ragasztott a hálóba (1-2).
 
A záró harmadban sem változott a játék képe, a negyedik percig kellett várni az első helyzetünkre, ekkor Yellow Horn korongjára Naglich és Mihály is érkezett a kapu előtt, de a védők végül felszabadítottak. Vészesen fogyott az idő, nem találtunk fogást a kiválóan védekező Klagenfurton. A játékrész felénél eldőlhetett volna a találkozó, de Hetényi bemutatott egy újabb bravúrt. Öt perccel a lefújás előtt egy szép Kovács – Sarauer csiki-csukit követően ismét csak Swettében halt el a korong. Röviddel a vége előtt Hetényi is lekorcsolyázott és mezőnyjátékosnak adta át a helyét, majd emberelőnybe kerültünk, így hat a négy ellen támadhattunk. Még az utolsó másodpercben is egyenlíthettünk volna, de Banham elütött a korong fölött, így végül a vendégek örülhettek. 
 
A hazai drukkerek „mindent bele” rigmussal búcsúztatták a csapatot, a srácok pénteken, a Graz elleni hazai mérkőzésen javíthatnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >