Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A DEPÓNIA MÁR HATVAN TELEPÜLÉS HULLADÉKÁRÓL GONDOSKODIK Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 28.

ImageA hulladékgazdálkodási közszolgáltatói feladatok átszervezésének köszönhetően 2014. január 30-tól immár 260.000 lakos hulladékproblémájának megoldásában vesz részt a Depónia Kft.. A változás részleteiről és a jövőbeni tervekről Steigerwald Tibor ügyvezető igazgató számolt be a tegnap délután tartott sajtótájékoztatón.

 
Székesfehérvár MJV 2006 óta tagja a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásnak, melynek feladata a tagönkormányzatok területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatói feladatok szervezése.
 
A társulás 2011 decemberében szerződést kötött egy szolgáltatói konzorciummal, melynek tagja volt Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., mely 2013. január 1-jétől ellátta a város és 28 környékbeli település hulladékgazdálkodási feladatait.
 
Az új hulladéktörvény értelmében a korábban kötött szerződéseket fel kellett mondani, melyről a döntést a társulás 2013. július 25-i tanácsülésén meghozta, így a szerződés hat hónapos felmondási határidőt követően 2014. január 30-án megszűnt.
 
A társulás az ősz folyamán új közbeszerzést kezdett, melyhez kapcsolódóan az ajánlattételi felhívás 2013. november 25-én megjelent. A pályázaton székesfehérvári szolgáltatóként a Depónia Kft. indult a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Kft-vel alkotott konzorciumban.
 
A pályázat három területre osztotta a 166 települést, melyek közül a Depónia a székesfehérvári körzetre pályázott. A konzorcium ajánlata lett nyertes, így 2014. január 30-tól immár 52 településen tíz éves időtartamra a Depónia Kft. a hulladékgazdálkodási közszolgáltató, együttműködő partnere pedig a VHG Nonprofit Kft.
 
Az elmúlt hónapokban a Depónia a Pest megyei körzetben több pályázaton is sikerrel vett részt, így újabb településeket sikerült bevonnia a közszolgáltatásába.
 
A KDV szolgáltatási területén kívül további nyolc településen kötöttek 5-10 évre szóló szerződéseket. Így jelenleg mintegy 260.000 lakos hulladékáról gondoskodik a társaság.
 
Az idei esztendő fontos feladata a hulladéktörvény 2015-től életbe lépő szabályaira való felkészülés, így a házhoz menő elkülönített hulladékgyűjtés minden településen való bevezetése, az új típusú egyeztetéses lomtalanítás elkezdése, a szelektív gyűjtőszigetek átstrukturálása, felkészülés a lakossági veszélyes hulladék begyűjtésre.
 
A korábbi közszolgáltatási szerződéssel egy időben meghiúsult a KDV projekt is, mely mintegy 12 milliárdos támogatással kívánta a régió hulladékgazdálkodását hosszabb távon megoldani.
 
A közeljövő feladata, hogy a társulás és a közszolgáltatók együttesen dolgozzanak ki egy modern, az új európai keretirányelvvel összhangban lévő hulladékkezelés megvalósítására vonatkozó projektet.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >