Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Sapa Fehérvár AV19 - HC Bolzano 2-4
Sapa Fehérvár AV19 - HC Bolzano 2-4 Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2014. március 10.

Image A negyeddöntő második meccsén a dél-tiroliak Fehérváron is győzni tudtak, ezzel összesítésben már 2-0-ra vezetnek a négy győzelemig tartó párharcban.

 

Sapa Fehérvár AV19 – HC Bolzano 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dremelj, Kaspar, Ettlmayr, Németh.
Sapa Fehérvár AV19: Hetényi Z. – Szirányi, Jackman, Benk, Sarauer, Banham – Sertich, Hetényi P., Naglich, Yellow Horn, Kovács Cs. – Kiss D., Varga A., Mihály, McGregor, Magosi – Pozsgai, Németh, Nemes, Tóth G.
Vezetőedző: Marty Raymond
HC Bolzano: Hübl – Egger, Nicoletti, Strömberg, Sharp, Santorelli – Piche, Tomassoni, Pance, Whitfield, Laliberte – Oberdörfer, Charlebois, Insam, Bernard, Gander - Miglioranzi, Esposito A., Zisser, Schofield, Esposito J.
Vezetőedző: Tom Pokel
Gólszerzők: McGregor, Sarauer, illetve Pance, Egger, Piche, Oberdörfer
 
Nem mondhatni, hogy egymásnak estek volna a csapatok rögtön a mérkőzés elején. Mindkét együttes biztonsági játékra törekedett az első percekben, az első említésre méltó esemény Magosi kiállítása volt. Sajnos az emberelőnyt kihasználták a pirosak, Ziga Pance vette be Hetényi Zoltán kapuját (0-1). A gól megfogta a Volánt, sokáig nem sikerült ritmust váltani. A harmad felénél emberelőnybe kerültünk, de ebből sem sikerült kiegyenlítenünk a hátrányt. Az utolsó percekre aztán felpörögtek az események – előbb Benk, majd Naglich is egalizálhatott volna, de kimaradtak a helyzetek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a Bolzano büntetett. 23 másodperccel a lefújás előtt Egger duplázta meg a vendégelőnyt (0-2).
 
A szünetet jól kihasználhatta Marty Raymond, mert egy egészen más Volán jött ki a folytatásra! Rögtön a kapujához szorítottuk a dél-tiroliakat és ez gyorsan eredményt hozott, McGregor pókhálózta ki a felső sarkot (1-2). Sőt, a gól után Yellow Horn azonnal kiegyenlíthetett volna, de kimaradt a ziccer. A támadások közepette néhány veszélyes vendég kontrát is megúsztunk, volt, hogy Pance az üres kapuba sem tudott betalálni. Ennek ellenére a több helyzet a mi oldalunkon volt, gólt viszont a pirosak szereztek. A 37. percben Piche visszaállította a kétgólos differenciát (1-3). A végére egy páros kiállítás maradt, az eredmény azonban nem változott, nehéz helyzetben várhattuk az utolsó húsz percet.
 
A záróharmadban sem adtuk fel, mentek előre a srácok becsülettel, de hiába került százszázalékos ziccerbe Sertich, majd Mihály is, a befejezéseket rendre elszúrtuk. A 48. percben Whitfieldet látták szabálytalannak a játékvezetők és a késleltetett kiállítást Sarauer gólra váltotta (2-3). Ám ismét a legrosszabb lélektani pillanatban kaptunk gólt. Alig egy perccel később Oberdörfer távoli bombája kötött ki a hálónkban (2-4). Kilenc perccel a vége előtt ismét emberelőnybe kerültünk, de csak helyzetekig jutottunk. A Bolzano okosan ölte az időt, fogytak a percek és az esély is a zárkózásra. A végén Hetényi Zoltán is lekorcsolyázott, de már ez sem segített, nyertek a vendégek és 2-0-ra vezetnek a négy győzelemig tartó párharcban. Folytatás kedden, Bolzanóban!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >