Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
GYILKOS TRIPLÁK KECSKEMÉT - ALBA 73-63 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2014. március 10.

Image KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár 73-63 (29-15, 19-12, 10-24, 15-12) KTE: Wittmann 18/9, Mészáros 15/3 Djeraszimovics 21/9, Hegedűs 5/3, Karahodzics 3 Csere: Sztefanovics 8/6, Pongó Má. 3/3, Bencze, Pongó Ma. Alba Fehérvár: Humphrey, Moore 12/3, Juhos 2, Barone 4, Somogyi 22 Csere: Tóth P. 7, Supola 7/3, Tóth N. 9/6, Szanati.

 

A találkozó elején az első kecskeméti hárompontosra még felelt Ramone Moore egy hasonló dobással, utána viszont kegyetlenül megszórta az Albát a KTE. Wittmannék összesen hat triplát dobtak tíz perc alatt, s mivel közben a tőlük megszokott szigorú védekezéssel sem tudott mit kezdeni Carlos Frade csapata - ami nem újdonság, sajnos - egy negyed után úgy tűnt, akár komoly verségbe is beleszaladhat a középszakasz elején a bajnoki címvédő. És nem csökkent a Kecskemét lendülete a második negyedben sem, azonnal jött az újabb tripla, nem sokkal később már majdnem húsz pont volt a különbség... Pedig a hazaiak egyik legjobbja, Jovanovics nem játszhatott. Az Alba új légiósát, Lee Humphreyt ellenben bevetette Carlos Frade (Hobbs maradt ki), de az amerikai játékos sem tudott lendíteni a kátyúba ragadt szekéren. Csaknem ötven pontot kapott az első félidőben az Alba, és egyszerűen nem volt, akit ki lehetett volna emelni a csapatból.
 
A szünet aztán jót tett a mieinknek, Somogyi Gergely vezérletével 13-2-vel kezdték a harmadik negyedet, ekkor sajnálhattuk igazán az első kettőt. Mert így is csak tíz pontra tudtunk feljönni, a Kecskemét ha máshogy nem, büntetőkkel araszolgatott előre. De ebben a negyedben az Alba védekezése is jobb lett, csak 9 pontot engedélyezett az ellenfélnek, és Tóth Norbert triplájával öt pontra zárkóztunk fel. Djeraszimovics kosara zárta azonban a játékrészt, ami sajnos mintha harci kürt lett volna a hazaiaknak, mert a negyedik negyed elejét megint megnyomták, igaz, egészen a hajráig nem tudtak jobban ellépni. Somogyi mindent megtett, Moore is betalált - de a legfontosabb kosarak megint a kecskeméti triplák lettek. Stefanovics és Djeraszimovics dobott egyet-egyet, ezzel dőlt el végleg a csata. A második félidőben már egyenlő ellenfél volt az Alba Fehérvár, nagy árat kellett fizetni azért, hogy későn pörgött fel a csapat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >