Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár 360 - panorámaképekben a város
Székesfehérvár 360 - panorámaképekben a város Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. március 21.

Image Sajtótájékoztató keretében számoltak be a kezdeményezésről, amely lehetővé teszi, hogy a Belváros utcáit és történelmi nevezetességeit gömbpanorámán keresztül tekintsék meg az érdeklődők.

 

A panorámaképek adta lehetőséget használta ki Székesfehérvár bemutatására Kiss László fotográfus, aki ötletgazdája és egyben kivitelezője is a 360szekesfehervar.hu oldalnak. A weblapon csokorba szedve, térképen is jelölve találhatóak meg azok a helyek, amelyekről panorámaképek készültek. A címkefelhőben, stílusosan gömb alakzatban előbukkanó szavakra kattintva nemcsak megnézhetjük a képeket, hanem részesei leszünk a látványnak, így tüzetesen vehetjük szemügyre városunk több mint 50 érdekességét.

 


Lehetőségünk nyílik többek közt barangolni a Hiemer-ház épületében, ellátogatni a Nemzeti Emlékhelyre, feleleveníteni a Szent István Emlékév egy-egy momentumát, még a Bazilika orgonája mögé is „beülhetünk”, amire egy hétköznapi látogatás alkalmán nem kerülhetne sor.

Kiss László volt a megálmodója és létrehozója ennek az oldalnak, aki így mesélt saját ötletéről:  „Az igény hívta életre ezt az elképzelést. Annak az igénye, amit városunk szépsége ébreszt az emberekben, hogy felfedezhessék Székesfehérvárt. Ez az oldal lehetővé teszi, hogy jó alaposan körbenézzünk, és elmélyülten szemlélhessük az itteni érdekességeket.  Fontosnak tartom, hogy ne csak az ünnepek alkalmával, hanem a hétköznapokon is szánjanak időt az emberek arra, hogy jobban megismerjék Székesfehérvárt, hiszen annyi szépséget és kulturális értéket rejt magában ez a város. A panorámázás lehetőséget teremt arra, hogy azokon a helyeken, amelyekről a felvétel készült, úgymond „körbenézzünk a térben”, a síkpanoráma pedig a nagyfelbontású fényképeknek köszönhetően olyan nagyítást tesz lehetővé, ami olykor-olykor még felül is múlja a személyes látogatás során érzékelhető képi világot. A weboldal folyamatosan fejlődni fog, mindig kerülnek fel újabb és újabb időszaki kiállítások, helyek és látványosságok.”  

 

 


Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics Andráselmondta, hogy nagyon szép és szimbolikus feladat az, amit ez az ötlet magában hordoz, és így megérdemli, hogy Székesfehérvár Önkormányzata támogatást nyújtson a megvalósításához: „Nagyon fontos, hogy a fehérváriak megismerjék városukat, valamint hogy a turisták figyelmét is felhívjuk az itt található értékekre, látványosságokra. Remek mód erre, ha kihasználjuk a technika nyújtotta lehetőségeket és segítségükkel bevihetjük az embereket olyan helyekre, ahol ritkán járnak, vagy egy új perspektívából is megmutatjuk nekik az itt található értékeket. Biztos vagyok benne, hogy a látvány motiválni fogja őket arra, hogy aztán élőben is megtekintsék a panorámaképeken látottakat. Gyönyörű városban élünk, amit ezek a fotók nagyon szépen visszaadnak.” - emelte ki Székesfehérvár polgármestere. 

 

 


Akinek felkeltette érdeklődését az új kezdeményezés, megtekintheti városunk nevezetességeiről készült képeket az alábbi linken:
360szekesfehervar.hu 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >