Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megújuló utak, járdák és parkoló-építés Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. március 28.

Image Útfelújítások, járda- és parkoló-építések zajlanak majd több területen is a 14-es választókörzetben. Emellett javában zajlik a Mártírok útján a kivitelezés, valamint a 62-es főút fejlesztésének részeként idén megépül a lekanyarodósáv Börgöndpuszta felé. Mindezekről sajtótájékoztatón számolt be Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

 

A 14-es választókörzet több városrészt fog át és igen változatos a területek jellegét tekintve is. Található vidékies jellegű, kertvárosi, valamint panelépületekkel teli övezet, ipari zóna, és meghatározza a körzet életét az itt működő Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház is. Mindezek meghatározzák a fő fejlesztési irányokat, amelyekről a 2014-es költségvetés kapcsán sajtótájékoztatón számolt be Dr. Dienesné Fluck Györgyi. Az önkormányzati képviselő elsőként örömének adott hangot, hogy a város immár adósságmentesen, jelentős tartalékkal gazdálkodhat, amelynek eredményeként sok fejlesztés valósulhat meg a 14. számú körzetben is. 

 


 

„Sokrétű a megoldandó feladat, de a közös probléma az utak és a járdák rendbetétele. A 2014-es esztendőben ezért erre fordítjuk a legnagyobb figyelmet. Megújul a Tüzér utca, amely a Lövölde útról nyílik és a Viktória Rehabilitációs Központhoz vezet. Ráchegyen három olyan utca van, amelyik rossz állapotú, ezek a Zimonyi utca, valamint a Titeli és a Pancsovai utcák egy-egy szakasza. Ezek új aszfaltburkolatot kapnak.” – mondta el Dr. Dienesné Fluck Györgyi. A képviselő kitért a járdaépítésekre is, hiszen régi kérés volt már a Melencei és a Szabadkai utca lakói, hogy épüljön új járda a Zentai úttól a Kadocsa útig. „Ez egy keskeny, ám az iskola miatt forgalmas szakasz, úgyhogy a jó minőségű járdával biztonságosabbá tehető a közlekedés. A Szabadkai utcában az egyik oldalon van járda, amelynek a szegélyekkel együtt felújítjuk a burkolatát. A Melencei utcában mindkét oldalon járdaburkolat- és szegélyjavítás lesz. A Zombori út páratlan oldalán sajnos idén nem tudjuk felújítani a járdát, de a páros oldalon jó minőségű járdát használhatnak a gyalogosok. A parkolás is nagyon fontos kérdés, különösen a kórház környékén. Nagy öröm volt, hogy sikerült tavaly megnyitni a korábbi orvosi parkolót, idén pedig összesen 34 murvás parkolóhely kerül kialakításra a Rendelőintézet melletti területen, a Madách utcában.” 

 


 

Az önkormányzati képviselő az elmúlt esztendőről szólva a Halesz ligetben megkezdett felújítást, valamint a börgöndpusztai bekötőút megépítését emelte ki. Mint elmondta, most a Murvás és a Fő utca csatlakozásánál lévő autóbusz-megállóhelyen megoldódik a csapadékvíz-elvezetés és egy buszöblöt is kialakítanak. 

 


 

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője két nagyberuházásra is felhívta a figyelmet, amelyek mindegyike érinti a 14. számú választókörzetet is. A NIF Zrt. beruházásában zajlik a 62. számú út felújítása, amelynek keretében a csomópont átépítésével egy balra kanyarodó sávot alakítanak ki Börgöndpusztánál. Javában zajlik a Mártírok útjának felújítása is, amely szintén régóta húzódott, ám idén szerencsére pályázati támogatással, valamint a város saját forrásait is felhasználva megvalósul a nagyberuházás. 

 


 

Dr. Dienesné Fluck Györgyi saját képviselői keretéből többek között a Köfém lakótelep játszóterének felszereltségét szeretné javítani, hiszen sok a kisgyermek és igény van a kihelyezett játékelemek bővítésére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >