Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Százmilliós támogatást kap a Kodolányi János Főiskola
Százmilliós támogatást kap a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. március 28.

Image Egy, a közelmúltban meghozott kormánydöntésnek köszönhetően Székesfehérvár százmillió forint támogatásban részesül, melyet teljes egészében a Kodolányi János Főiskola finanszírozására, kizárólag a székesfehérvári felsőoktatás erősítésére költ a város. Az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményez a főiskola vezetésével a pénz felhasználásáról. – jelentette be sajtótájékoztatón Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

Magyarország Kormánya körülbelül egy hónapja hozott döntést egyes önkormányzatok támogatásáról. Székesfehérvár százmillió forintos pluszfinanszírozást kap, melyet a városi felsőoktatás fejlesztésére fordítanak. – közölte Vargha Tamás államtitkár. A tavaly augusztusi kormányülés a műszaki felsőoktatás fejlesztéséről határozott, a mostani döntés - mintegy annak folytatásaként - a székesfehérvári humán felsőoktatás támogatását célozza.

 


 

A százmillió forintot a fehérvári felsőoktatás humán területének megszilárdítására, erősítésére, a Kodolányi János Főiskola támogatására fordítja Székesfehérvár. A városvezetés a következő hetekben tárgyalássorozatot kezdeményez dr. Szabó Péter rektorral az összeg felhasználásáról. – nyilatkozta dr. Cser-Palkovics Andráspolgármester. Hozzátette: a kormányzati támogatás az önkormányzaton keresztül érkezik a főiskolára, és teljesülni kell a legfőbb szándéknak, mely szerint a pénzt kizárólag a székesfehérvári felsőoktatásra költhetik. A felhasználásnak számos lehetősége lehet, erről fognak tárgyalni a főiskola vezetésével. Ezt követően a Közgyűlés hozza meg a döntés arról, hogy az összeget milyen program mentén és pontosan milyen feladatok elvégzésére adják át a főiskolának. A polgármester azt is elmondta, hogy a kormányzati döntés már februárban megszületett, a támogatási szerződés előkészítésével kapcsolatos dokumentumok azonban csak a napokban érkeztek meg a városhoz. A százmilliós összeget várhatóan heteken belül átutalják a város bankszámlájára. Dr. Cser-Palkovics András polgármester reményét fejezte ki, hogy néhány héten belül megszületik a döntés a pénz felhasználásáról.

 

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >