Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ability Park Road Show - Székesfehérváron járt az interaktív élménypark
Ability Park Road Show - Székesfehérváron járt az interaktív élménypark Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 29.

ImageMilyen lehet vakon élni? Tényleg jobban hall az, akinek szemeire sötétség borult? Élvezhető-e az bármiféle módon is, ha az ember süketen kényszerül figyelni a zenét? És egyáltalán: lehetséges-e tolókocsiban sportolni vagy táncolni? – Kérdések, amelyekre talán választ adott a hétvégi Ability Park Road Show Székesfehérváron.

 

Az interaktív élménypark, amely a fogyatékos emberek élethelyzeteit mutatja be szórakoztató, játékos formában, szombaton és vasárnap várta az érdeklődőket a Tesco parkolójában.

Image
.
 

„Célunk, hogy a látás-, hallás és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatatott játékokkal segítsük a fogyatékos személyek beilleszkedését és elfogadását.” – mondta Dóra Krisztina ügyvezető helyettes, miközben tolókocsijával legurult a kerekesszékes akadálypályán, amit bárki kipróbálhatott, hogy átérezze egy rövid időre, milyen lehet az, amikor „nem használjuk a lábunkat”.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A „show”-n szerepelt még a vakok életébe bepillantást nyújtó vaklabirintus, különböző érzékszervi játékok, s több olyan program, amiből az egészséges emberek megérthették, miért olyan nehéz – pontosabban: „más” - a süketek, a némák, s minden olyan felebarátuk élete, aki egy kicsit „különbözik” tőlük…

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1295&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >