Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: úszik az aranyesély
Vidi: úszik az aranyesély Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. március 31.

Image A listavezető DVSC-hez viszonyított 7 pontos hátránya okán a kötelező győzelem kényszerével fogadta a Debrecent a Videoton a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 22. fordulójában, de nem sikerült, így nem csak az aranyérem esélyét bukta el végleg, a második helyét is, mivel a néhány hete még látótávolságon kívüli Győr "osonó" üzemmódban szépen előzött szombati győzelmével... A Debrecen 2-1 -re nyert, s immár 10 ponttal jár előrébb a pros-kékeknél. A szurkolók egy drapériával és szóban is végig arra kapacitálták José Gomest, hogy menjen haza Portugáliába, a meccs végén ez fokozódott, hatalmas füttykoncert és "Go Home Gomes" rigmus kíséretében nyilatkozott és ment az öltözőbe az edző.

 

Az első negyedórában alig alakult ki folyamatos játék, a Vidi ismét borzasztóan esetleges, pontatlan produkcióval rukkolt elő, így is egy veszélyes szabadrúgás és egy Nildo lövés riogatta a láthatóan kontrákkal operáló vendégeket. Ezt követően viszont némileg váratlanul vezetést szerzett a hazai alakulat: a 16. percben Szakály a középpályán Iványi játékvezetőbe vezette a labdát, így került az egy gyors passz után a kilépő Nikolicshoz, aki higgadtan kicselezte Novakovicsot és a kapuba gurított, 1-0!

A Vidit nem dobta fel a gól, ugyanolyan pontatlan volt, mint korábban -és az elmúlt hónapokban mindig- így a labdát gyorsan felhozó Debrecen a 25. percben egyenlített, nem is akármilyen körülmények között! Történt, hogy egy hazai szögletnél Caneirát egyértelműen lerántották, ám a büntető helyett mehetett tovább a játék, s ha már mehetett, egy gyors kontrából Szakály pillanatok alatt a Vidi kapuja előtt volt, itt elsőre Calatayudba vágta a labdát, ám a kipattanó a visszanyargaló Caneira lábáról kerül saját kapujába, újabb eszméletlen gól, kabaréba illő, Caneira második öngólja tavasszal, 1-1!

És még nem volt vége! Jött a 37. perc, amikor egy beadásnál Morozov eltörte a játékszert, ám az így az ötösön teljesen egyedül ácsorgó védő, Máté Péter elé került, aki az ajándékot köszönve vezetést szerzett a Lokinak, ez is szerencsétlen találat volt, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a Vidi védelme borzasztóan produkált itt is, miként végig az első félidőben, 1-2!.

Az meg kell említeni, hogy még a vendégek vezető gólja előtt Caneira fejese után Novakovics bemutatta a szezon bravúrját, majd Szakály hagyott ki ajtó-ablak ziccert, de nagyképűsködött, bokából emelni akart, Calatayud védett. A legvégén újra Caneira keveredett a kapu elé, ide-oda pattogott a labda, majd a portugál 8 méterről mellé lőtt, pontosabban eltörte a labdát...

A második félidőben már pályán volt Zé Luís, majd Gyurcsó és Oliveira is beállt, nyomott a hazai alakulat, ám feltűnő volt, hogy mennyivel lassabban jutottak el a vendégek kapujáig, mint ellenfelük, körülményes, elképzelés nélküli focit mutatott újra a Videoton. Nikolics révén volt kecsegtető helyzet, Kovács és Zé Luís is gól szerezhetett volna, de semmi sem jött össze. Az volt a vicc az egészben, hogy a DVSC nem szakadt meg a győzelemért, mégis nyert, mert legalább jól kontrázott, majd simán kivédekezte az elképzelés nélküli hazai támadásokat. Kb. 60 %- os teljesítmény elég volt számukra annak a csapatnak az otthonában is amely több pénzből, bővebb keretből gazdálkodik, és minőségileg is jobb állománnyal rendelkezik! Legalábbis ha a labdarúgás nevű szép játékot hajlandók úgy játszani, ahogy arra képességeik predesztinálják őket...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >