Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
II. Fehérvári Halünnep a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. március 31.

Image A Palotavárosi tavaknál több mint százan főztek és versenyszerűen horgásztak szombaton a II. Fehérvári Halünnepen. A nagy érdeklődés mellett megrendezett eseményt Vargha Tamás fővédnök nyitotta meg. A jelenlévőket Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője, Nagy Attila, a HOFESZ elnöke és Csécs Sándor, a MOHOSZ alelnöke köszöntötte.

 

 

A Palotavárosi tavaknál reggeltől kezdve nagy volt a sürgés-forgás. A zöld területen a színpad előtt a bográcsokban, tárcsákban főttek, sültek, párolódtak a különféle halak. Nagyon sokan kaptak kedvet a főzéshez, így több mint száz csapat tett-vett a tűz körül. A szakmai zsűri előtti megmérettetésre több mint hatvan csapat vállalkozott.

A programot a fővédnök, Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője nyitotta meg. „A II. Fehérvári Halünnep Palotaváros közösségi ünnepe. Azt hiszem, nincs még egy olyan magyar, de talán európai város sem, amely ilyen csodálatos, izgalmas térrel rendelkezik, mint amilyen Székesfehérváron a Palotavárosi tavaknál található. Azt gondolom, ideális helyszín ahhoz, hogy itt minden tavasszal megrendezzük a Halünnepet. Ez egy közösségi esemény, amely lehetőséget ad arra, hogy találkozzunk, beszélgessünk, főzzünk, horgásszunk, és mindenki jól érezze magát.”

 


 

Igazán jó napot választott a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége évadnyitó programjának. A gyönyörű tavaszi napsütésben több ezren voltak kíváncsiak arra, hogy a halászleven kívül hány féle finom étel alapanyaga lehet a hal, és hogy az hogyan is kerülhet az asztalra.

Nagy Attila, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének elnöke köszöntőjében kiemelte, az I. Országos Vadász Horgász Naphoz a II. Fehérvári Halünneppel csatlakozott a város. Magyarországon ma mintegy 60 ezer szervezett vadász és mintegy 340 ezer szervezett horgász van. Így ezek a szabadidős tevékenységek a családtagokkal együtt mintegy 1,5 millió
embert érintenek. A vadászat és a horgászat széles körű társadalmi megismertetése fontos szempont. Nagy Attila kiemelte: „Hagyományteremtő céllal hívtuk életre az elmúlt évben a Fehérvári Halünnepet. A horgászat, mint a szabadidő hasznos eltöltése, és a halételek népszerűsítése volt az elsődleges célunk. A horgászat az egyik legkiválóbb rekreációs tevékenység, a pihenés legjobb formája. Szeretnénk megmutatni azt is a fiataloknak, hogy ez egy versenyképes alternatíva a mai világban is arra, hogy kikapcsolódjanak, jól szórakozzanak, és élményekkel gazdagodjanak.” Ennek érdekében a gyermekeknek ingyenesen biztosítottak horgászfelszerelést, amelyet a szakemberek segítségével lelkesen ki is próbáltak a fiatalabbak. 

 


 

A szombaton második alkalommal megrendezett program azt mutatta, hogy a kezdeményezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az érdeklődők nemcsak a Palotavárosból érkeztek. A főző- és horgászversenyre több száz kilométer távolságból is jöttek a résztvevők.    

Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője köszönetet mondott a HOFESZ-nek, hogy partnerei voltak a városnak a szervezésben. Arra bíztatta az érdeklődőket, hogy akik idén nem merték, jövőre bátran fogják meg a fakanalat, szervezzenek csapatot, és vegyenek részt a főzőversenyben, amelyhez az alapanyagot és a tűzifát is biztosítják a szervezők. A rendezvényen jelen volt a MOHOSZ alelnöke, Csécs Sándor, aki elismeréssel szólt a kezdeményezésről, és köszönetet mondott a városnak és a megyei horgász egyesületnek a program létrehozásáért.

 

 


 

Az eseményen igazán megvolt minden, ami szem-szájnak ingere. Az érdeklődők a finom ételek, italok fogyasztása után, a jó levegőn kellemes sétát tehettek a szépen rendezett tavak mellett, megtekinthették a Királyok parkját, és a kulturális programokban sem volt hiány. A fúvószenétől kezdve, a néptáncon át a könnyűzenéig mindenki megtalálta a kedvére valót a II. Fehérvári Halünnepen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >