Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jótékonysági futóverseny egy játszótér létrehozására
Jótékonysági futóverseny egy játszótér létrehozására Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 01.

Image Jótékonysági futóversenyt rendeztek Gánton a megye kiváló sportolóinak részvételével. A verseny célja egy új játszótér létrehozása volt a helyi iskola udvarán. A programra nemcsak élsportolók érkeztek a móri kistérségből, hanem amatőr versenyzők és hobbista futók is. Ott volt – többek között - a Bakonykútin élő Miklósa Erika operaénekesnő, valamint a Dunaferr SE világbajnoki bronzérmes kenusa, Vass András is.

 
 
„Futóversenyeken általában a futás van ténylegesen is a középpontban. Gánton is ezért gyűltünk ugyan össze, de itt sokkal többről volt szó. A településen gyerekek és felnőttek játszóteret álmodtak az iskola udvarába. Azt találták ki, futóversenyt rendeznek és a bevételből valósítják meg álmaikat.” – nyilatkozta a Kurírnak a kincsesbányai Szatzker Csaba, aki szintén részt vett a programon.
 

Image
.

 
 
A versenyt többféle távon és kategóriában rendezték meg. A nevezési díj 2500 Ft-ba került, s ezt az összeget ajánlották fel a játszótér létrehozására. Végül 450.000 Ft gyűlt össze.
 
 

Image
.

A verseny fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt, a bemelegítést a dunaújvárosi kézis lányok vezényelték le, s ahogy a helyszínen is elhangzott: a Vértesi Erdőgazdaság is felkarolta a kezdeményezést. A táv 3,5 km – 7-14-21 km egyéni, valamint 14-21 km 5 fős váltó volt.
 

Image
.

 
A tisztelet táv hossza 500 m volt. Emellett egész nap kulturális programok várták az érdeklődőket. Amíg pedig a futóverseny zajlott, a gyerekek lerajzolták, milyen játékokat szeretnének a játszóterükre.
 

Image
.

 
A nőknél Miklósa Erika operaénekesnő megnyerte versenyét, 21 km-n pedig a férfiaknál ugyanezen a távon az abszolút értékelésben harmadikként futottam be a kincsesbányai Szatzker Csaba, ami elmondása szerint igencsak jó érzéssel töltötte el 50 évesen, s kiemelt egy igen érdekes eredményt:
 
„Számomra a csúcs a gánti polgármester asszony teljesítménye volt, aki fájós térddel, leküzdötte a 21 km-t, amiről azt gondolom, kitűnő példamutatás volt!” – nyilatkozta lapunknak.
 

Image
.

 
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >