Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jobb Dávid megsérült Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 30.

ImageKőkemény idegenbeli mérkőzés vár ma este az Alba Volán csapatára Klagenfurtban, a 19.15-kor kezdődő összecsapáson az EBEL egyik leggazdagabb csapata ellen kell helytállni – Jobb Dávid nélkül. A nyáron Dunaújvárosból igazolt védő – aki egyébként nagyszerűen illeszkedett be a kék-fehérek játékába – Klagenfurtban biztosan nem léphet jégre, mivel kézsérülést szenvedett. Szerencsére nincs nagy baj, bár pénteken, a Jesenice ellen még nem, de két nappal később, a Graz ellen talán már számíthat rá a szakvezetés.

A Volán mai ellenfeléről annyit mindenképpen tudni kell, hogy eddigi négy mérkőzését idegenben vívta: a Vienna Capitals otthonában hosszabbításban győztek 4-3-ra, míg Grazban már nem volt szükség túlórára: 60 perc alatt eldöntötték a pontok sorsát, hiszen 5-2-re győztek. Ennél fordulatosabban alakult a jesenicei kirándulásuk, ahol 5-4-es vereséget szenvedtek, mindössze öt másodperccel a végső dudaszó előtt. Zárójelben jegyezzük meg: a Salzburg ennél is rosszabbul járt a Volán ellen, hiszen Palkovics 59.58-nál ütötte fonákkal a mindent eldöntő találatot…

De visszatérve a Klagenfurthoz, legutóbbi bajnokijukat éppen az imént említett Salzburg otthonában játszották, ahonnan 4-2-es vereséggel tértek haza. A héten igazán örömteli esemény is történt a KAC háza táján: eladták a 4000. (!!!) bérletüket is. A 2250 ülőhelyből 45 híján mindegyik elkelt az egész szezonra, a 202 VIP-bérletből pedig csak egynek nem akadt gazdája.

Így egészen biztos, hogy telt ház vár a felekre ma este. Jobb Dávid mellett szintén lehet egy „vesztese” a találkozónak, mégpedig Fodor Szabolcs, aki már a Villach ellen sem játszhatott – a pontérték miatt. Erről viszonylag kevés szó esik az EBEL-ben, pedig a ljubljanaiak saját bőrükön tapasztalhatták a tavalyi szezonban ennek fontosságát. Röviden összefoglalva arról van szó, hogy idén az osztrák ligában a mérkőzésekre nevezett játékosok pontértéke összesen 60 lehet, s egy bajnokira 22 korongosnál többet nem lehet nevezni.

Az egyes játékosok pontszámait nem hozták nyilvánosságra, de tény: a légiósok általában 4 pontot érnek – az Alba Volánnál Tokaji és Palkovics is -, bár ha 22 éven aluli a külföldi, akkor csak kettőt.

A velük egykorú hazai játékosok értéke 1 pont, míg a 23 éveseké 1.5, a 24 éveseké 2. Mint említettük, maximum 22 játékos nevezhető egy összecsapásra, ha ennél kevesebbet nevez egy adott csapat – ami természetesen lehetséges -, akkor a jegyzőkönyv minden egyes üres mezője 1 pontot ér.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >