Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pénteken adják át az új dunaújvárosi kormányablakot
Pénteken adják át az új dunaújvárosi kormányablakot Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2014. április 02.
Április 4-én, pénteken 9 órai kezdettel, nyilvános ünnepségen adja át az új, okmányirodai funkciókat is ellátó dunaújvárosi kormányablakot dr. Navracsics Tibor miniszterelnök- helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője. Az eseményre minden érdeklődőt várnak.
 
A Dunaújvárosi Járási Hivatalban kialakított kormányablak az egyik legnagyobb integrált kormányzati ügyfélszolgálat lesz Magyarországon. A korábbi anyakönyvi hivatal átalakításával, teljes korszerűsítésével alakították ki, az Október 23. tér 1. szám alatt. Az új kormányablak alapterülete összesen 390 négyzetméter.
 
Az építési beruházás összköltsége nettó 53 millió 746 ezer Ft, ebből nettó 19 millió 493 ezer Ft az európai uniós pályázati forrás. Az újonnan kialakított kormányablak épülete akadálymentesített, így a fogyatékkal élők számára is könnyen megközelíthető. Az egységes arculathoz hozzátartozik a kisgyermekek részére biztosított játszósarok, melynek elhelyezése az ügyféltérben történt. A mellékhelyiségek is akadálymentesítettek, valamint van akadálymentes fotobox is.
 
A kormányablak országosan egységes arculatú. Új berendezéssel és korszerű technikai eszközökkel felszerelt, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű államigazgatási szolgáltatást tudjanak nyújtani az ügyfelek részére – emelte ki az előzetes helyszíni szemlén dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fejér Megyei kormányhivatal vezetője.
 
A kormányablak osztályon jelenleg 39 fő dolgozik. Az ügyintézők, a megszokott okmányirodai ügyintézés mellett, a jövőben több mint 260 ügyben tudnak majd tájékoztatást adni, segítséget nyújtani nyomtatványok kitöltésében, elektronikus hozzáférésében, kérelmek átvételében, és továbbításában. Munkájukat a Tudástár számítógépes alkalmazás segíti, melyből az ügytípus kiválasztását követően részletes útmutatót kap az ügy további menetéhez.
 
Az ügyfelek részére új szolgáltatásként jelent meg a Takarnet-rendszeren keresztül hiteles tulajdoni lap igénylése. A dunaújvárosi kormányablak 21 front office munkaállomással, 3 fotoshoppal és 10 back office munkaállomással működik majd.
 
Az ügyfélfogadás hétfőtől péntekig, 8 órától 20 óráig tart, így a kormánytisztviselők kétműszakos munkarendben dolgoznak. A kormányablakban az ügyfélfogadás sorszámhúzó-ügyfélhívó rendszer segítségével történik. Előzetes időpontfoglalásra jelenleg interneten, az ügyfélkapun keresztül van lehetőség. Előjegyzés esetén a várakozási idő minimális. A postai befizetőhely kormányablakba költözése révén az ügyfelek a megszokott módon tudják a szolgáltatásokat igénybe venni. A kormányablakban a postai befizetés lehetősége mellett a bankkártyás fizetés is biztosított.
 
A dunaújvárosi kormányablak megnyitása, 2011 januárja óta folyamatosan nagy az igény a kormányzati integrált ügyfélszolgálat államigazgatási szolgáltatásai iránt – hangsúlyozta dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fejér Megyei kormányhivatal vezetője. Jól érzékeltetik ezt a statisztikai adatok: 2014. március 28-áig Dunaújvárosban 36 ezer 475 ügyfél jelent meg személyesen a kormányablakban.
 
Mivel gyakran előfordul, hogy egy ügyfél több ügyben kér segítséget a kormányablak munkatársaitól, ezért az ügyek száma meghaladja a megjelent állampolgárok számát. Dunaújvárosban 44 ezer 956 ügyben jártak el az integrált ügyfélszolgálat munkatársai ez év március 28-áig, A székesfehérvári és a martonvásári mellett a dunaújvárosi kormányablak lesz Fejér megyében a harmadik új típusú, okmányirodai funkciókat is ellátó integrált kormányzati ügyfélszolgálat, ahol a korábbi 147 ügykörön kívül okmányirodai ügyeket – mint például személyi okmányok, forgalmi engedély kiállítását, cseréjét – is lehet majd intézni, így több mint 260 ügyfajtában tudnak segítséget nyújtani az ügyfélszolgálati ügyintézők, hétfőtől péntekig, reggel 8-tól este 8 óráig.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >