Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow NYÁRI ÜZEMMÓDBAN MŰKÖDNEK A VIHARJELZŐK A VELENCEI-TÓNÁL
NYÁRI ÜZEMMÓDBAN MŰKÖDNEK A VIHARJELZŐK A VELENCEI-TÓNÁL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 02.

Image Hazánk nagy tavainál, a Balatonnál, a Tisza-, a Fertő- és a Velencei-tónál is április 1-től nyári üzemmódban működnek a viharjelzők. A fürdőzőknek és vízi sportok szerelmeseinek fontos, esetenként akár életmentő is lehet a jelzések ismerete és helyes értelmezése. A biztonság megteremtése miatt a Velencei-tónál három viharjelző állomás is található.

 
A biztonság megteremtése érdekében a Balaton körül 31 viharjelző állomás, valamint 16 mobil, veszélyre figyelmeztető készülék, a Velencei-tónál 3, a Tisza-tónál 5, a Fertő-tó hazai részén pedig egy viharjelző állomás található. A fürdőzőknek és vízi sportok szerelmeseinek fontos, esetenként akár életmentő is lehet a jelzések ismerete és helyes értelmezése.
 
Elsőfokú viharjelzés esetén percenként 45 sárga fényű villanás látható, ilyenkor a parttól 500 méternél távolabb tartózkodni tilos. Kerülni kell a gumicsónak, gumimatrac és egyéb vízi eszközök használatát, mivel a megerősödő szél könnyen elsodorja őket.
 
Másodfokú jelzéskor már 90 alkalommal villan a sárga fény, ebben az esetben tilos fürödni, csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni. A vitorláshajókra nem vonatkozik a tiltás.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >