Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Félidejéhez érkezett a Várpalota Challenge 2014 gyakorlat Nyomtatás E-mail
Írta: Honvédelmi Minisztérium   
2014. április 04.

Image A Holland Királyi Hadsereg 13-as Gépesített Dandárjának záró gyakorlatával véget ért a Várpalota Challenge 2014 holland vezetésű nemzetközi gyakorlat első szakasza. A gépesített dandár 600 katonával és mintegy 100 technikai eszközzel vett részt a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ alárendeltségébe tartozó várpalotai gyakorlótéren megrendezett kiképzési eseményen.

 
 
A március 12-án kezdődött Várpalota Challenge nemzetközi gyakorlat április 22-ig tart. A Holland Királyi Hadsereg 11-es Légi-mozgékonyságú Dandár katonái ejtőernyős ugrásokat és helikopteres deszant feladatokat fognak majd végrehajtani a hátralévő időszakban a Holland Légierő és az Amerikai Egyesült Államok Hadseregének Európai Parancsnoksága (U.S. Army Europe) alárendeltségébe tartozó 12. Helikopter Dandár (Combat Aviation Brigade) helikoptereinek támogatásával.
 
A helikopteres repüléseket több alkalommal, éjszaka fogják majd végrehajtani, amelyek jelentős zajhatással járnak a lőtér környékén. A helikopteres erők tevékenysége következtében a várpalotai gyakorlótér légtere le van zárva a civil légi forgalom elől.
 
A hadgyakorlaton összesen több mint 3000 katona és 500 (zömében holland) technikai eszköz vesz részt. A várpalotai gyakorlótérre történő haditechnikai szállítások folyamatosak, azok a várpalotai, tapolcai, veszprémi és hajmáskéri vasútállomásokon, illetve közúton keresztül történnek.
 
A Magyar Honvédség arra kéri a térségben lakókat, hogy fogadják megértéssel a fokozódó katonai jelenlétet.
 
A gyakorlattal kapcsolatos lakossági észrevételeket az éjjel-nappal hívható 06-30-815-0660-as telefonszámon várja a honvédség.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >