Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fölényes FIDESZ győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. április 07.

Image Az előzetes várakozásoknak megfelelő sima, izgalommentes győzelmet aratott az országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP. Éjjel 1.30 órakor közel 98 %-os feldolgozási aránynál úgy tűnt, a kormányzó erők megőrzik kétharmados többségüket is, bár ez tényleg csak teljes feldolgozottságnál dől el, hiszen 1-2 mandátumon múlik, elsősorban 2-3 budapesti és a borsodi 2. számú választókörzetben dúló csaták okán, ahol néhány száz, de lehet, hogy végül csak néhány tucat voks dönt.

 
 
 
A bal oldali összefogás lett a második 26 % körüli összesített eredménnyel, míg a Jobbiknak megközelítőleg 20, az LMP-nek pedig (éppencsak becsúszva a Parlamentbe) 5 % jutott.
 
Fejér megyében nem volt igazán kiélezett verseny sehol: Székesfehérváron az 1. körzetben Vargha Tamás, a 2. választókerületben Törő Gábor magabiztosan győzött. Dunaújvárosban (4. vk.) volt a legszorosabb küzdelem, de Dr. Galambos Dénesnél sem rezgett igazán a léc, csaknem 3 ezer szavazattal kapott többet mint a bal oldali jelölt. Bicskén (3. vk.) Tessely Zoltán, illetve Sárbogárdon (5. vk.) Varga Gábor nyert fölényesen. Természetesen mindannyian a Fidesz-KDNP képviselői.
 
A végleges eredményekre a külföldről beérkező szavazatok összesítése -és a nagyon szoros körzetekben a várható óvások, szavazat újraszámolások- után, április 11-ig várni kell a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >