Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkészült a fecskeparti temető ravatalozója Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. április 07.

Image Méltó körülmények között búcsúztathatják az elhunytakat ezentúl a Felsővárosban, a fecskeparti temetőben. Elkészült az új, nyitott ravatalozó, melyet Földi Zoltán önkormányzati képviselő mutatott be a sajtó képviselőinek.

 

 

A ravatalozó megépítésével régi óhaja teljesült Felsőváros lakóinak. A fecskeparti temető kápolnája előtti, térkövezett terület fölé fagerendákra helyezett tetőszerkezet került, az északi oldalra pedig egy falat építettek. A lakótelepi házak irányából lezárták a ravatalozó belső részét, így a búcsúztató szertartásokat nem a szabad ég alatt, hanem fedett területen, diszkréten és meghitten tudják majd bonyolítani. A közeli lakóépületek felsőbb szintjein élők  felé is tettek egy toleráns lépést a ravatalozó megépítésével. – hangsúlyozta Földi Zoltán. Elmondta: a beruházás 2,5 millió forintos költségét saját képviselői keretéből finanszírozták. A fal lábazatát a továbbiakban a fagerendákkal harmonizáló színű burkolattal látják el, egy keresztet is elhelyeznek a belső oldalra, illetve az egyházközség tagjai és a lakók vállalták, hogy virágokkal díszítik a ravatalozót.




A képviselő hozzátette: a jövőben a többi városi temetőben is felmérik a ravatalozók állapotát, hogy a lakossági igények figyelembe vételével és a pénzügyi források előteremtésével elvégezhessék a szükséges munkálatokat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >