Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hétvégén rendezik a II. Székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállítást
Hétvégén rendezik a II. Székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállítást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. április 11.

Image A tavalyi sikerekre való tekintettel idén második alkalommal rendezik meg az Utazás és Szabadidő Kiállítást Székesfehérváron. Április 12-13-án, szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között a Hiemer Rendezvényközpont ad otthon az ingyenes programnak, melynek keretében harmincnál is több kiállító mutatja be ajánlatait. A rendezvény egyik újdonságaként bekapcsolódik a Jancsárkert Piac is, amely nemrég volt egy éves. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

 

II. Székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállítás
Rendezők: Lénia 2 Kft. és Hiemer Rendezvényközpont 

A Hiemer-ház báltermében bel- és külföldi turisztikai ajánlatokkal, régiós és országos látnivalókkal, szálláshelyekkel, szórakozási lehetőségekkel ismerkedhetnek az érdeklődők. Az utazási irodák pedig egyre bővülő hazai és belföldi programjaikkal és a rendezvényre időzített előfoglalási kedvezményeikkel várják a kiállítás látogatóit.

 


 

A rendezvény ezúttal is nemzetközi lesz. Tavaly a felvidéki Búcs vett részt a kiállításon, nagy sikert aratva a Viseletes Babák Háza kollekciójával. Most a Délvidékről érkező Tóthfalut hívták meg a rendezők. A Szabadkától mintegy 20 kilométerre délre található, színmagyar lakosságú település a vajdasági falusi turizmus egyik bástyája, a délvidéki túrák fontos bázisa.

A kiállítást kézműves termékek vására és bemutatója, valamint szabadidős sportfelszerelések, sporteszközök kínálata gazdagítja.

 


 

A kiállítás díszvendégei: 

- Magyarország piacvezető körutazás szervező utazási irodája, a Fehérvár Travel,
- a Velencei-tó Kapuja,
- a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft.,
- a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága,
- és a Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft.

További kiállítók:

ABC Travel Utazási Iroda
Barátság Gyógy- és Wellness Szálloda, Hajdúszoboszló
Bolla Travel Utazási Iroda
Brunszvik-Beethoven Rendezvényszervező Központ és Könyvtár
Club Wave, Velence
Csillagösvény Utazási Iroda
Gosztola Gyöngye Wellness Hotel, Gosztola
Grosz Utazási Iroda
Hotel Délibáb, Hajdúszoboszló
Hungarospa, Hajdúszoboszló
IBUSZ Utazási Iroda
Írottkő Naturparkért Egyesület, Kőszeg
Károlyi kastély, Fehérvárcsurgó
Lénia 2 Kft. (rendező)
Liget Kemping, Velence
Pákozdi Katonai Emlékpark
Rack Autó Kft. (az udvaron)
Termál Apartman, Velence
Velencei-tó Térségi TDM Nonprofit Kft.
Vitál Club Sportáruház
Zilaj Bringa Kerékpárkölcsönző, Velence

Ez a rendezvény megvetette a lábát Székesfehérváron. A siker legbiztosabb fokmérője, hogy a tavalyi kiállítók szinte mindegyike eljön. 2013-ban 17 kiállító hozta el ajánlatait, idén 30 felett lesz a létszám. – hangsúlyozta az ötletgazda és az egyik főszervező Lénia 2 Kft. ügyvezetője. Posch Ede elmondta: a Báltermen kívül igénybe veszik a Boross termet is, ahol több kiállító prezentációval, kisfilmekkel is bemutatkozik.

A Hiemer-ház 250 négyzetméteres bálterme többféle típusú rendezvény - például koncertek, díjátadók, nemzetközi konferenciákat és tematikus kiállítások – szervezésére adott már lehetőséget. Az Utazás és Szabadidő Kiállítás bővült tavaly óta, és igény mutatkozik arra, hogy az épület egyéb helyiségeit, termeit is használják. – mondta Turi Krisztina, a Hiemer Rendezvényközpont rendezvényszervezője. Az ingyenes tematikus kiállításokra sok székesfehérvári is ellátogat, akik így jobban megismerik a műemléki épületet és szolgáltatásait.

 


 

Az Utazás és Szabadidő Kiállítás remek lehetőséget kínál a helyi turisztikai értékek, a Tourinform Iroda és ajánlatai bemutatására is. A turizmus fellendítésének egyik alapvető feltétele, hogy a helyben élők egyre jobban ismerjék meg Székesfehérvárt, egyrészt, hogy maguk is élvezői legyenek a helyi kínálatnak, másrészt, hogy népszerűsítsék értékekeinket. A TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) szervezet széles körű partneri hálózattal rendelkezik, akiknek egy ilyen kiállításon bemutatkozási lehetőséget tud kínálni, a távolabbról érkező kiállítókkal pedig szakmai kapcsolatok kialakítására is mód nyílik – hangsúlyozta F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője.

A hétvégi programba bekapcsolódik az éppen egy éve működő, jellemzően Fejér megyei termelők és kézművesek portékáit kínáló székesfehérvári Jancsárkert Piac is. Ezúttal összesen tíz árussal, falusi vendéglátóhellyel találkozhatnak a vendégek. Schultz Györgypiacszervező elmondta: igyekeznek hozzájárulni a szabadidő hasznos eltöltéséhez, hiszen később egy rövid,  tartalmas kirándulás is alkalmat adhat a kiállításon megismert helyi értékek, kisebb települések személyes felkeresésére.

A II. Székesfehérvári Utazás és Szabadidő Kiállítás megtekintése ingyenes, sőt, a bálteremben minden látogató ŐsFehérvár városkártyát és tombolát kap ajándékba a rendező Lénia Kft. standján. A rendezvény szombaton és vasárnap 10-től 17 óráig tart nyitva.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >