Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A lakossági igények alapján fejlődik a 4. számú választókörzet Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 11.

Image A Németh László Általános Iskola focipályája mellett tartott sajtótájékoztatót dr. Kovács Zsolt a 4. számú választókörzetben tervezett idei munkálatokról, amelyek között ennek a bekerített pályának a felújítása is szerepel. Az önkormányzati képviselője ezen kívül is számos karbantartási munkálatot és beruházást tervez 2014-ben, amelyek összértéke meghaladja a 100 millió forintot. A feladatlista a lakossági igények figyelembevételével alakult ki, így az út- és járdafelújítások mellett a körzetben közel száz új parkolóhely létesül, valamint a közösségi élet színterei is tovább fejlődnek.

 

"A székesfehérvári 4. számú választókörzetben 2014-re tervezett beruházási, karbantartási, felújítási munkák a lakossági igények és a szakmai észrevételek együttes figyelembe vételével kerültek meghatározásra." – emelte ki a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Kovács Zsolt. Az önkormányzati képviselő nagy hangsúlyt helyez arra, hogy nőjön a parkolóhelyek száma, ezt többségében murvás beállók, valamint parkolósávok kialakításával érik el.  

 


 

Mint dr. Kovács Zsolt elmondta: a másik fő szempont 2014-ben, hogy a tömeg- és diáksportot segítsék a fejlesztések. A 4. számú választókörzetben ehhez kapcsolódóan két nagyobb beruházásra is sor kerül. Egyrészt a Béke téren kerül kialakításra egy „erdei” futópálya a hozzá kapcsolódó közvilágítással mintegy 6,8 millió forint értékben, valamint megújul a Németh László Általános Iskola előtti focipálya is, amely mindenki előtt nyitott. Ez utóbbi felújítás várhatóan 3,6 millió forintba kerül majd. 

Dr. Kovács Zsolt, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője témakörönként csoportosítva az alábbi összegzést készítette a körzetben megvalósuló fejlesztésekről. Fontos, hogy felsorolásra kerülő tételek anyagi fedezete biztosított, a munkák megrendelésre kerültek, így – jelen ismereteink szerint – 2014-ben ezen tételek megvalósulásával számolhatunk. 

 


 

Út -, járda- és parkfelújítások

1. Deák Ferenc utca 39. és 43. szám előtti  járdaszakaszok felújításra kerülnek a vízelvezetési problémák megoldásával párhuzamosan.
2. Deák Ferenc utca 31. szám előtti vízmegállás megszüntetését célzó munkák kerülnek elvégzésre.
3. Lövölde úti járda  McDonald’s-tól kezdődően szakaszosan felújításra kerül a kanyarig. Ennek elvégzése ütemezetten történik.
4. A Németh László Általános Iskola és a Napsugár óvoda melletti járda felújításra kerül az évtizedek óta tapasztalt vízelvezetési gond megoldásával együtt.
5. A József Attila utca 2. és Németh László Általános Iskola közötti terület a Széphő segítségével rendbe tételre kerül.
6. Az Árpád utcából nyíló, Deák Ferenc utca 50-54. szám mögötti útszakasz teljesen új aszfaltburkolatot kap, aminek elvégzésével egy időben megvizsgáljuk az Árpád utca egyirányúsítását, ami újabb parkolóhelyek kialakítását tenné lehetővé.
7. A Lövölde úton egészen a Deák Ferenc utcai csomópontig a teljes kopóréteg cseréje meg fog történni.
8. A Horvát István út-Deák Ferenc utca csomópontjának körforgalommá alakítása megtörténik, melynek kivitelezése a nyár végén, ősz elején várható, a Mártírok útjával való összehangolás miatt. A körforgalom kialakításával további parkolási lehetőségeket szeretnék kialakítani a csomópontba csatlakozó útfelületeken, parkolási sáv kialakításával. 



 

 

Parkolási lehetőségek kialakítása (térkő nélkül, a lehetőség biztosítása volt a prioritás)

9. Lövölde út és Deák Ferenc utca közötti parkolók - 5+11 db kerül kialakításra, térkő nélkül
10. Gáz utca 3-7. szám és a sportpálya közötti területen parkoló kialakítását tervezzük burkolat és szegély nélkül. Ennek megvalósulását megelőzően lakossági fórumon szeretnénk kikérni az érintett lakók véleményét!
11. Vodafone Sportcentrum mögötti parkoló, murvás burkolattal
12. Deák Ferenc utca 23-27. mögötti parkoló lehetőségének kialakítása


Játszótér korszerűsítés

13. A Lövölde út 25-27. számnál található játszótér korszerűsítésére és a házak között parkoló, valamint járda kialakítására kerül sor. 



Sport

14. Kutyafuttatót alakítottunk ki az Interspar mögött.
15. A Németh László Általános Iskola tornatermének padlófelújítása megtörténik.
16. Teljesen felújításra kerül a Németh László Általános Iskola előtti, bekerített focipálya.
17. Kialakításra kerül a Béke téren egy „erdei” futópálya, amelynek végig világítása lesz, így este is lehet használni, és ezzel együtt a Béke téren az összes lámpatest cseréje megtörténik korszerűbbre. 


A 2014-es fejlesztések terveinek kialakítása során arra törekedtünk, hogy a feladatok meghatározásakor az igények szélesebb spektrumát fogjuk át, így a járda- és útfelújítások mellett intézményeket érintő feladatokat is meghatároztunk, tömeg- és diáksportot érintő beruházási javaslatokat fogalmaztunk meg és nem utolsó sorban a körzet egyes részeit érintő parkolási lehetőségek hiányát próbáljuk orvosolni - a körzet egészét tekintve - közel 100 gépkocsi beállási lehetőség kialakításával. – összegezte dr. Kovács Zsolt.  

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >