Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kulturális célokat támogatott a testület
Kulturális célokat támogatott a testület Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2008. szeptember 30.

ImageA Fejér Megyei Közgyűlés elfogadta az első fél éves költségvetéséről szóló beszámolót, jelentős kulturális célú felújítások támogatását szavazta meg a szeptember 25-ei ülésen. Sajtótájékoztatón számolt be a testület munkájáról, döntéseiről dr. Balogh Ibolya megyei elnök. Elmondta: jól halad a megyei területrendezési terv elkészítése, jelenleg a települési önkormányzatokkal egyeztetik. Határozott a testület fejlesztési pályázatok benyújtásáról, illetve a Schaár Erzsébet múzeum felújításáról.

Mérföldkőnek nevezte dr. Balogh Ibolya elnök a Fejér Megyei Önkormányzat első féléves költségvetésének elfogadását, hiszen - minden kormányzati szándék ellenére - egyensúlyban vannak a bevételek és a kiadások. Természetesen a hitelek és a kötvénykibocsátás is hozzájárult, de - nagy erőfeszítések révén - kiegyensúlyozott a megyei önkormányzat gazdálkodása. Így aztán már nemcsak az intézményfenntartási feladatokra tud koncentrálni: a kultúra iránti elkötelezettségét is tanúsíthatja, kiemelt fontosságú kulturális célok támogatására is sor kerülhetett.

Egyhangúlag megszavazta a testület a Nemzeti Emlékhely fejlesztéséhez szükséges, immár összesen 154 millió forint önrész biztosítását. A megyei önkormányzat támogatta, hogy - mintegy 50 millió forintos költséggel - létrejöjjön a Szent Itsván Király Múzeum állandó néprajzi kiállítása.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Dr. Balogh Ibolya arról is tájékoztatott: hosszú távra szóló környezetvédelmi és energiaracionalizálási programot fogadtak el. Ez nemcsak az uniós elvárások miatt fontos, hanem a megyének, az önkormányzatnak és intézményeinek is alapvető érdeke. A megyei közgyűlés elnöke kiemelte: minden pályázati lehetőséggel élni kívánnak, ezért - egyhangúlag - támogatta a testület az egységes gyógypedagógiai központ pályázatát és újabb lakásotthon felújítását. 

A testület nem fogadta el a Velencei-tavi Szabadidős Központ Kft. tevékenységéről a korábbi vezető beszámolóját. A kft. új ügyvezetőjévé - december 31-éig szóló, határozott időtartamra - Döbrentei Gábort nevezték ki. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott: a megyei vezetésnek semmiféle privatizációs szándéka nincs, sőt: a sporttevékenységet és az igénybe vevők körét akarják növelni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >