Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow U18-as vb: Nagyszerű kezdés
U18-as vb: Nagyszerű kezdés Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2014. április 14.

Image A magyar ifjúsági válogatott fegyelmezett és hatékony játékkal mutatkozott be a világbajnokságon. A mieink magabiztosan győzték le Szlovéniát.

 

 

Magyarország - Szlovénia 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)
Székesfehérvár, 1050 néző, vezette: Sewell, Hagerström, Piche.
Magyarország: Kornakker - Láday, Garát, Szabó P. K., Erdély, Galló, Stipsicz, Szabó B., Kiss Zs., Keresztúry, Gáspár, Szaller, Herner, Vizi, Mazzag D., Vokla, Jászai, Szabad, Kovács A., Terbócs, Egyed. Szövetségi kapitány: Glen Williamson.
Szlovénia: Us (Vlahovic) - Tarman, Srpcic, Glavic, Jeklic, Unuk, Zorko, Mercina, Simsic, Cuvan, Jezovsek, Ban, Zajc, Pazlar, Tomazevic, Subic, Cepon, Krasovec, Rus, Potocnik, Maver. Szövetségi kapitány: Rok Rojsek.

Jó iramban indult a mérkőzés, a kapuk eleinte azonban nem forogtak veszélyben, egy emberhátrányt is remekül kivédekeztünk. Mezőnyfölényben játszottak a mieink, a szlovén kontrákra azonban oda kellett figyelni. A játékrész derekán aztán Terbócs kapott nagyszerű indítást, majd pazar mozdulattal kilőtte a hosszú felsőt (1-0). Az első emberelőnyünkben megduplázhattuk volna az állást, Erdély lövésénél a kapuvas mentette meg ellenfelünket. Kiegészülésük után ráadásul egy védelmi megingásunkat kihasználva Jezovsek egyedül törhetett kapura és nem is hibázott (1-1). A hajrában aztán emberelőnybe kerültünk, Szabó Pál Krisztián rendkívül harcosan korongott szerzett a támadóharmadban, majd köténygólt szerzett. Elsőre úgy tűnt, a kapus megfogta a játékszert, az azonban becsorgott a kapuba (2-1). 

A második felvonás elején kettős magyar emberelőny adott esélyt a vezetés növelésére  és végül a szimplává olvadt fórban éltünk is vele: Erdély egyedül maradt a kapuval szemben és kíméletlenül be is varrta a pakkot (3-1). Mind inkább kidomborodott a játék képe alapján is, hogy melyik a jobb csapat, a szlovének négy emberelőny alatt sem tudtak érdemi gólhelyzetet kialakítani.

A befejező húsz percben mind jobban elfáradni látszott az ellenfelünk. A korábbinál is több 1-1 elleni párharcot nyertünk meg, emellett egyre több szabad területe maradt a mieinknek. Jöttek is a góljaink futószalagon: előbb Vokla fejezett be remekül egy bal oldali támadást (4-1), majd Keresztúry értékesített egy kapu mögüli feladást (5-1). A végeredményt Gáspár alakította ki a lefújás előtt (6-1).

Válogatottunk taktikus, határozott és jó iramú jégkorogozást mutatott be, így önbizalomnövelő győzelmet aratott a nyitónapon. A ma látottak biztatóak a folytásban ránk váró nehéz feladatokra nézve.

Mestermérleg, Glen Williamson: Minden mérkőzés izgalmas és nehéz lesz. A mai is szoros volt az elején, de tartottuk magunkat a tervhez, a játékosok keményen dolgoztak, hogy működtessék a játékrendszert. Meneteltünk megállás nélkül előre, jó kapusteljesítmény mellett. Minden játékos hozzátett a sikerhez - ez kell a győzelemhez. Ez egy erős torna, Szlovénia keményen játszott, az eredmény nem tükrözi a játék képét. A jégkorong harcos sportág, a mi egyik erősségünk a küzdelem. Néhány kiállítást össze is szedtünk a túlbuzgóságunk miatt - a jövőben nagyobb fegyelem szükséges majd. Mindenesetre erőhokit játszunk a folytatásban is. A játékosok tudják, hogy magas színvonalú a torna, új szint számunkra. Nem bízzuk el magunkat, egyszerre egy feladatra összpontosítunk. Pár másodpercig örülünk a mai sikernek, és máris a holnapi mérkőzésre készülünk.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >