Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow SIMON MÁRTON - POLAROIDOK
SIMON MÁRTON - POLAROIDOK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 14.
Április 16-án szerdán 18 órától az Új Magyar Képtárban Simon Márton Polaroidok című kötetéből tartanak zenés, két részes felolvasát Gyarmati Gábor basszusgitáros és Táborszky Bence trombitás segítségével. A József Attila Kör estje a székesfehérvári "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat részeként valósul meg.
 
 
A Polaroidok, Simon Márton új verseskötete a nagyvárosi szorongás szótára. Szélesvásznú történeteket mesél el néhány szóban vagy egy-egy mondatban, a félig kihunyt fényreklámok tömörségével.
 
Baltával és körömollóval esik neki a nyelvnek, mintha mindig azt az egyetlen elrugaszkodási pontot keresné, ahol költészet és valóság egymásba zuhan. De miután megtalálta és megmutatta nekünk, udvariasan hátralép, és csak annyit mond: „Uram, íme, a szakadék, amit rendelt.”
 

 
Simon Márton 1984-ben született Kalocsán. Verseket 2004-óta publikál, első kötete Dalok a magasföldszintről címmel jelent meg 2010-ben. Fordítóként és szerkesztőként dolgozik, valamint a Károli Gáspár Református Egyetemen végzős, japán szakos hallgató. A József Attila Kör és a Slam Poetry Budapest egyesületek tagja, zenei programszervező, szövegíró és aktív slammer. Hat centi híján két méter magas. Egyszer hónapokig majdnem látszott az ablakából az Atlanti-óceán. Szabadidejében főleg hallgat. Budapesten él. Honlapja: simonmarton.wordpress.com
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >