Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Átvették képviselői megbizatásukat
Átvették képviselői megbizatásukat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 17.

Image Ünnepélyes keretek között vette át megbízólevelét Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselő a Hiemer-házban. Dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője ismertette a választás eredményét, majd a Választási Bizottságok elnökei átadták a megválasztott képviselőknek a megbízóleveleket. A megjelenteket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

 

 

A 2014-es országgyűlési képviselőválasztás során Fejér 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben Vargha Tamást, a 02. számú kerületben pedig Törő Gábort választották országgyűlési képviselőnek.

 

 


 

Székesfehérvár jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője, dr. Bóka Viktor ismertetése szerint az 01. számú választókerületben a választópolgárok száma összesen 65 331, amelyből 44 747-en jelentek meg a szavazáson. Az érvényesen leadott szavazatok száma 44 325 volt.  Vargha Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje 19 602 érvényes szavazatot kapott, és így szerzett mandátumot.  Fejér 2. számú választókerületében a választópolgárok száma összesen 70 984, a szavazáson megjelentek száma 44 748 fő. Az érvényes szavazatok száma 44 192 volt. Mindezekből Törő Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje 22 177 érvényes szavazattal szerzett mandátumot. Dr. Bóka Viktor hozzátette, hogy kedden délután 16.00 órakor vált jogerőssé a választási eredmény.

Az Országgyűlés megbízatása az alakuló üléssel kezdődik, amelyet a választást követő egy hónapon belül a köztársasági elnök hív össze. A megalakuló országgyűlésben második ciklusát kezdi meg képviselőként Vargha Tamás, aki köszönetet mondott a választóknak. „A kisebb létszámú parlament új típusú képviselői munkát igényel majd a következő ciklusban. Folytatjuk a megkezdett munkát, melyet a székesfehérváriakkal közösen végeztünk az elmúlt négy évben. Az országgyűlésben Székesfehérvár minden polgárát képviselni fogom, függetlenül attól, hogy a választáson szavazott-e, és ha igen, akkor kire szavazott. Ígérem, hogy a választóktól kapott bizalommal felelősen élni fogunk és a bizalmat meg fogjuk szolgálni.”– hangsúlyozta Vargha Tamás.

 

 


 

Törő Gábor, Fejér 02. számú választókerületének országgyűlési képviselője megköszönte a választópolgárok bizalmát képviselői munkája folytatásához. „Az országgyűlési képviselőséget szolgálatnak tekintem, és mindent elkövetek, hogy a választókerület minden egyes települése elégedett legyen a következő négyéves munkámmal. Kötelességünk, hogy a lakosság érdekeit, az újszülöttektől az aggastyánokig, képviseljük. Itt nemcsak a parlamenti munkáról van szó, hanem az egyéni, személyes problémákon is megpróbálunk segíteni, a jogállamiság keretei között. Természetesen ezt a munkát minden érdekelttel, mindig össze kell hangolni, így nyilván a frakció támogatását is meg kell szereznem a nagy döntésekben.” – tette hozzá Törő Gábor.  

A mandátumokat a két választókerületben működő választási bizottság felhatalmazásával a két elnök adta át. Így Vargha Tamás dr. Pallos Istvántól, a Fejér 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának elnökétől, míg Törő Gábor Suralik Andrástól, a Fejér 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának elnökétől vehette át a megbízólevelét. 

 


 

A frissen megválasztott országgyűlési képviselőket dr. Cser-Palkovics András köszöntötte. Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a Választási Bizottságoknak és a Választási Iroda munkatársainak azért a munkáért, amit végeztek, nemcsak a választások napján, hanem az azt megelőző hetekben is.„Székesfehérváron, ahogy az megszokott, nyugalomban, békésen telt el a választási időszak. Jó, hogy ezt a szép hagyományt idén is sikerült fenntartani. Köszönöm a fehérváriaknak, hogy az országos átlag feletti részvétellel megint bizonyította a város demokrácia és a jogállamiság iránti elkötelezettségét. Azt gondolom, hogy Székesfehérvárnak ez is egy fontos értéke.” Dr. Cser-Palkovics András gratulált a megválasztott képviselőknek. „Azt kívánom és kérem, hogy képviseljék lelkiismeretesen, szívből és ésszel azoknak a választópolgároknak az érdekeit, akik a bizalmukról biztosították Önöket, nem feledve, hogy mától minden polgár képviselőiként dolgoznak. Ha így lesz, ez a munka eredményes, és a bizalmat megszolgáló lesz. Ehhez kívánok jó erőt, egészséget!” –zárta köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >