Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow U18-as vb: Háromból három
U18-as vb: Háromból három Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. T.   
2014. április 17.

Image Harmadik mérkőzését kiütéssel, 11-0-ra nyerte a magyar válogatott Lengyelország legjobbjai ellen és továbbra is harcban áll a feljutásért!

 

Magyarország – Lengyelország 11-0 (3-0, 4-0, 4-0)
Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Nalivaiko, Badyl, Piche. 
Magyarország: Kornakker – Garát, Herner, Vizi, Mazzag, Vokla – Jászai, Szabad, Kovács, Terbócs, Egyed – Láday, Szaller, Erdély, Szabó K., Galló – Stipsicz, Szabó B., Kiss, Keresztury, Gáspár
Szövetségi kapitány: Glen Williamson
Lengyelország: Studzinski (Hucko) – Horzelski, Jaskiewicz, Kuras, Krzemien, Matusik – Wsol, Musiol, Skrodziuk, Koczy, Goscinski – Falkenhagen, Chorazyczewski, Wrobel, Sikora, Naparlo – Korzestanski, Dudkiewicz, Sap, Jaworski, Rajski
Szövetségi kapitány: Andrei Parfenov
Gólszerzők: Gáspár, Erdély (3), Kiss, Vokla (3), Láday, Herner, Galló
 
Az első percek kiegyenlített játéka után hamar fölénybe került a magyar válogatott. A lengyelek kapusa, Studzinski több bravúros védést is bemutatott, melyekkel a hetedik percig tartotta meccsben csapatát, ekkor Gáspár Máté révén megszereztük a vezetést (1-0). Nem kellett sokat várni a következő gólra sem – Sikora ült a büntetőpadon, az emberfórt pedig Erdély Csanád használta ki (2-0). Tíz perc alatt kiderült, hogy nem nagyon lesz izgulnivalónk a mérkőzésen, csapatunk sebességbeli és tudásbeli fölénye szembeötlő volt. A 14-ik minutumban jött is az újabb magyar találat, ezúttal Kiss Zsombor távoli lövése kötött ki a vendégkapuban (3-0). Lényegében az első harmadban eldöntöttük a mérkőzést, ezt nem csak a háromgólos különbség, de a játék képe alapján is bátran megállapíthattuk.
 
Előnyünk tudatában kicsit álmoskásan kezdtük a középső játékrészt, az első percekben Kornakker Daninak is akadt dolga bőven, de kapusunk magabiztos volt. A harmad felére felpörgött a mérkőzés, előbb egy lengyel emberelőny következett, ráadásul 4 a 3 ellen, mégis sikerült megugranunk. Szallert végül szabálytalanul megállították, de a büntető sajnos kimaradt. Nem úgy Vokla szólója, még szintén emberhátrányban (4-0). Keményedett a meccs, a 34. percben egy kapu előtti tumultus végén óriási bunyó kezdődött, mely után a játékvezetők percekig tanácskoztak, majd „teleszórták” a büntetőpadokat. Az utolsó öt percben ismét kinyílt a gólzsák. Előbb Láday használt ki egy kettős fórt (5-0), majd Erdély Csanád a második emberhátrányos gólunkat is megszerezte a meccsen (6-0), a kiütést végül Vokla újabb gólja tette teljessé (7-0).
 
A záró harmadra kapust cseréltek a lengyelek, Studzinskit Hucko váltotta, de sok sikerélmény neki sem jutott. Horzelski áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdtünk és mindössze 33 másodperc után Erdély Csanád gólra váltotta a fórt (8-0). Mesterhármas! Hogy teljes legyen az öröm, Kornakker szólót fogott, majd a 46. percben Vokla emberelőnyből szerzett góljával neki is összejött a "tripla", ráadásul tíz közelébe jutott a csapat (9-0). Végül ez is összejött, négy perccel a vége előtt Herner Olivér távoli bombája is a hálóban kötött ki (10-0). A meccset egy-egy kiállítás zárta, és mikor már mindenki a végét várta Galló adta meg a kegyelemdöfést (11-0). Kornakker Dani shutouttal, a csapat fölényes győzelemmel zárt és készülhet a Japánok elleni csütörtöki mérkőzésre, mely a feljutásról dönt!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >