Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow XXVI. ALBA REGIA NEMZETKÖZI ÁSVÁNYBÖRZE ÉS ÉKSZERVÁSÁR
XXVI. ALBA REGIA NEMZETKÖZI ÁSVÁNYBÖRZE ÉS ÉKSZERVÁSÁR Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 25.

Image Április 27-én rendezik meg a XXVI. Alba Regia ásványbörzét és ékszervásárt a Videoton Oktatási Központban. A börzén nagy választékban található ékszerek természetes kövek és ásványok felhasználásával készültek. A természetes és nem feldolgozott ásványokat keresők Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából származó kristályokból válogathatnak.

 
 
A rendezvény kiállítás és vásár is egyben, ezért érdemes felkeresni, hiszen nem kötelező a vásárlás. A börzén nagy választékban található ékszerek természetes kövek és ásványok felhasználásával készültek, melyek kedvezményes áron vásárolhatók meg. Az ékszerekbe foglalt kövek a Föld bármelyik drágakőlelőhelyét képviselhetik.
 
A gyermek számára kísérőprogramokat rendeznek, lesz többek között "aranymosás”, amelynek során a zacskóban lévő homokban található aranyszínű pirit kristályokat aranymosó tál segítségével kell kimosni a „patak” folyó vízében.
 

 
A gyerekek a jégszobrászatot is kipróbálhatják, egy jégtömbbe csiszolt színes kövek vannak elhelyezve (befagyasztva), a jeget a kéz melegével kell megolvasztani, s ez által lehet a kövekhez hozzáférni.
 
A „kincses sziget” programra tíz éven aluli gyermekeket várnak. A „Kincses sziget” egy homokozó, amely a börze bejárata előtt található, s ebben „bányászhatnak” a gyerekek.
 
A kristályokat és ásványokat tartalmazó homokból lapátokkal, a homokban megbúvó kisebb kristályokat pedig a szita segítségével találhatják meg a kezdő ásványgyűjtők!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >