Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az első szezonbeli vereség Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 01.

ImageNincs már veretlen csapat az Erste Bank Eishockey Ligában, miután mind az Alba Volán, mind az Innsbruck alulmaradt az 5. fordulóban. Csapatunkat a Klagenfurt fektette két vállra. - A Klagenfurt igazán büszke lehet a szurkolótáborára, hiszen osztrák rekordot felállítva, nem kevesebb, mint 4100 szezonbérletet vásároltak a drukkerek. Nem is meglepő, hogy dugig megtelt a nyugat-osztrák város jégcsarnoka, egy perces gyászszünetet követően igazán fantasztikus hangulatban indult útjára a korong.

Sajnos a hazai fanatikusok buzdítása hamar átragadt a kedvenceikre, heves támadásaik után pontosan 100 másodperc elteltével már Szuper mögött táncolt a korong. Hager passzolt Schellanderhez, aki közelről mattolta kapusunkat. (1-0) Kisvártatva Horváth Andrásnak kellett a büntetőpadra ülnie, és bár a szenvedő alany, Brown törlesztett, megkegyelmezett neki a játékvezető. Kivédekeztük a hátrányt, majd mi kerültünk előnybe, a legnagyobb helyzet Forsyth előtt adódott, de Enzenhofer hárítani tudott. A folytatásban több páros kiállítás jelezte a küzdelem hevességét, de az állás nem változott a szünetig. Megérdemelt KAC-vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

A második harmadban Ocskay és Bonni révén egyenlíthetett volna a Volán, de hiába álltak szemtől szembe a kapussal, nem tudtak betalálni. Nem úgy a másik oldalon a KAC, igaz, a második találatukhoz némi szerencsére is szükségük volt. Az Alba volt emberhátrányban, a saját harmadunkban elveszítettük a korongot, Norris-Craig-Hager volt a játékszer útja, majd végül a rossz napot kifogó Alanen ütőjéről pattant a kapunkba. (0-2) És hamarosan jött a harmadik piros-fehér gól is, Furey a 29. percben megkerülte a kapunkat, és mivel senki sem támadta, a rövid sarokba lőtt. (0-3) időt kért Ted Sator, hiszen rendezni kellett a sorokat. Ez sikerült is, jobban muzsikáltunk a mezőnyben, de a szépítő gól megszerzése nem sikerült. 

 harmadik harmadra kivált a vállsérülést szenvedett Tokaji, de öt védővel is biztatóan indult a befejező játékrész, hiszen Forsyth góljával két gólosra csökkent a hátrány negyed órával a találkozó vége előtt. Márpedig ennyi idő alatt jégkorongban nem lehetetlen két gólt szerezni. Sajnos azonban ez nem az az este volt, amikor ez nekünk sikerült volna - ellentétben a KAC-cal. Schellander újabb találatával, illetve az utolsó percben adott asszisztjával kialakult az 5-1-es végeredmény.

A krónikához tartozik, hogy játéklehetőséget kapott Hetényi kapus is, aki jó teljesítménnyel bizonyította: lehet rá számítani. Ezen a mérkőzésen megérdemelten nyert a Klagenfurt, a 46-24-es kapura lövési arány is jelzi mezőnyfölényüket. Folytatás pénteken és vasárnap, két hazai mérkőzéssel, a listavezető Jesenice és a rossz kezdés után belelendülő Graz ellen - hamar lesz tehát alkalom folytatni a pontgyűjtést.

A mérkőzést követően a jegkorong.blog.hu szakportál telefonon érte utol Énekes Lajost, aki a következőképpen értékelte a találkozót: "Egyből lerohantak minket a hazaiak. Hatalmas fölényben játszottak, az első percektől látszott, hogy fejben nem vagyunk ott ezen a meccsen. A mi statisztikáink szerint az első húsz percben 21-3 volt a kapura lövési arány (az egész mérkőzésen 43-15), és sajnos a játék képe is ennek megfelelően alakult. Lekorcsolyáztak minket, gyorsabbak voltak, erősebbek. A négy nehéz mérkőzés sokat kivett belőlünk. Remélem, hogy a szerdai nap elég lesz ahhoz, hogy a fiúk kipihenjék magukat. Továbbra sem vagyunk elégedettek a finn játékosok produkciójával, ezúttal is elmaradtak a várakozástól. A megváltoztatott sorokban sem mozogtak úgy, ahogy várjuk tőlük. A védekezéssel gondjaink voltak. Nem is a hátvédek, inkább a csatárok dolgoztak a megszokottnál és a vártnál gyengébben, nem oldották meg a védekező feladatukat. Szuper Levente az első két harmadban a sok kapott gól ellenére jól védett, csoda, hogy viszonylag kis hátránnyal lehoztuk ezt az időszakot, ami neki köszönhető. A záró játékrészben Hetényi Zoltán lépett a helyére, aki szintén jól állta a már kissé csökkenő intenzitású rohamokat. A végén csak egy óriási egyéni hiba után kapott gólt. Az egyik addig jól játszó hátvédünk vesztett korongot a védő harmadban." - vázolta a szakember a történéseket.

 Klagenfurt AC - Alba Volán 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Klagenfurt, 4800 néző, vezette: Jelinek, Sporer, Zehenthofer.

 KAC: Enzenhofer - Reichel, Tory, Brandner, Shantz, Harand, Brown, Kirisits, Schneider, Herburger, Craig, Quantschnig, Furey, Hager, Norris, Schelander, Schumnig, Geier S., Geier M., Schuller, Hundertpfund. Vezetőedző: Emanuel Viveiros.

Alba Volán: Szuper - Tokaji, Horváth, Fekete, Ocskay, Palkovics, Bonni, Forsyth, Alenen, Martz, Kovács, Ondrejcik, Byström, Vaszjunyin, Yli-Junnila, Benk, Sofron, Nagy, Hegyi, Hetényi (kapus). Vezetőedző: Ted Sator.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >