Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow EGYETLEN KOSÁR DÖNTÖTT, A VÉGÉN BUKOTT EL AZ ALBA FEHÉRVÁR
EGYETLEN KOSÁR DÖNTÖTT, A VÉGÉN BUKOTT EL AZ ALBA FEHÉRVÁR Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2014. április 22.

Image A szurkolók által legjobban várt rangadón fogadta az Alba Fehérvár a Szolnokot. A bajnokság favoritja a meccs elején vezetett, de Moore és Barone vezérletével fordított az Alba az első félidőben, amelyben igen jól céloztak a csapatok. Szünet után remek részhajrával már tíz pont fölé is növelte előnyét a Frade-csapat, de hiába remekelt Supola, a negyedik negyedben nem ment jól a dobás és a hajrában Simon duplájával a Szolnok szerzett győztes kosarat.

 

Ezúttal Braydon Hobbs maradt ki az Albából, vagyis ugyanaz a keret készült a meccsre, amelyik a szolnoki összecsapásra. Ramone Moore is igyekezett ott folytatni, ahol akkor abbahagyta, az első fehérvári kosarakat ő szerezte, igaz, ezúttal nem jutott 15 pontig egy negyed alatt. Nem is kellett, mert mások is tettek be a közösbe, így például remekül sikerültek az első cserék. Tóth Péter és Supola triplával, Juhos Levente duplával szállt be a meccsbe. A túloldalon a két hete eltiltás miatt hiányzó Milosevics igyekezett, s ahogy várható volt, erősen kezdett a center-szekció is. Keller Ákos csereként lépett pályára, elég idegesen játszott életében először ellenfélként Fehérváron, de a negyed végén ő hozta fel négy pontra a Szolnokot, amelynek kinti dobásai egyáltalán nem ültek az első tíz percben.
 
Nem úgy a második negyed elején, amikor Pilcsevics és Holiday is elsüllyesztett egy-egy triplát, de ha szorosan is, még tartottuk előnyünket, mert a Barone-Somogyi centerduó révén nálunk is voltak eredményes magas emberek. Egyre-másra érkeztek a pályára az Olaj félelmetesen bő keretéről árulkodó cserék, kilencedik (!) vendégjátékosként Simon Balázs is beszállt, ráadásul pontokat is szerzett. Mégis mi örültünk jobban, mert Barone faulttal együtt is tarthatatlan volt, Moore is villant és a Szolnoknak kellett időt kérnie. De rögtön utána az Albának is, Báder bizonyította, hogy a magyar mezőnyben még mindig jó a keze és a fizikuma. Moore pedig azt, hogy élvezi a Szolnok elleni meccseket, szünetig 17 pontig jutott, közben csak két triplát hagyott ki. Holiday volt a másik oldal pontfelelőse, minimális hazai előnnyel mentek pihenőre a csapatok, amelyek egyaránt 50% fölött céloztak mezőnyből az első félidőben.
 
A szünet utáni első kosár az Olajé volt, de szerzője, Milosevics esetében nem ez, hanem negyedik faultja esett nagyobb súllyal a latba… Ráadásul Supola Zoli és Tóth Péter is triplával adott okot bizakodásra, hogy ezúttal a második félidőre is kitart a jó dobóforma. Úgyhogy megint a vendégedző kért időt, ám ezúttal hiába: a remeklő Supi nyolcpontosra, az eddigi legnagyobbra növelte az előnyt. Páros személyi mutatta a küzdelem hőfokát, Lórántnál pedig elszakadt a cérna: faulttal és technikaival kipontoztatta magát a vendégek centere! Az ezt követő büntetőkkel tíz fölé nőtt a különbség, de nem nyugodhattunk meg, az eladott labdákat azonnal büntette az Olaj. Viszont az Alba védekezésével és Supolával nem tudtak mit kezdeni – rossz nyelvek meg is jegyezték, megvan a Szolnok első nyári igazolása… Somogyi és Keller harcolt ki faultokat, de a büntetők nem változtattak a játék képén. Vojovoda tett róla, hogy látótávolságban maradjon az Olaj, de a harmadik negyed egyértelműen a miénk volt.
 
 Supola negyedik triplája két szolnoki mezőnykosárra felelt a záró játékrész elején. Úgy tűnt, Keller is túl van már a kezdeti elfogódottságon, bár nála is gondot jelentettek a személyik. Nálunk pedig a rossz dobások, mert ekkor bizony nem találtuk az utat a gyűrűig, túlpörgött kicsit a csapat, amit természetesen felzárkózással büntetett a Szolnok. A másik ex-fehérvári kedvenc, Simon is betalált, mint egy falat kenyér, úgy kellett Tóth Norbi triplája. De felőrlődni látszott az Alba ereje, odaát meg láthattuk, mit jelent ha sok a sztár: az addig alig észrevehető Ivosev vagy Vojvoda egy-egy kosara is rengeteget számított. Milosevics visszavette a vezetést az Olajnak. Ilyenkor már a szíven is rengeteg múlik, és Supola Zoli szíve a helyén volt, akárcsak Tóth Petié: megint sikerült időkérésbe „kergetni” a feltámadó vendégeket. Az ezt követő kimaradt dobásainkat viszont megint megbüntette a Szolnok, és az utolsó percben újra vezetést szerzett. Barone zsákolása remegtette meg a falakat, Simon azonban válaszolt. És ezzel nyerő lett, mert az utolsó támadást elrontotta az Alba, illetve a játékvezetők elnézték Moore sanyargatását...  A szerencsésebb csapat győzött.
 
Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj 77-78 (22-18, 20-23, 20-12, 15-25)
Alba pontszerzői: : Supola 23/12, Moore 19, Barone 11, Tóth P. 9/6, Tóth N. 7/3, Somogyi 6, Juhos 2.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >