Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Orbán Viktor betartotta az ígéretét - Gyurcsány Ferenc inkább önreklámozott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageAz összes parlamenti párt vezetője csatlakozva a civilek kezdeményezéséhez aláírja a Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatát és elutasítja az erőszak és a kirekesztés minden formáját. - Amint azt a Tarka Magyart szervező több, mint 100 civil szervezet a sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, a mai súlyosan megosztott országunknak kell, hogy legyenek olyan alapértékei, amiben a társadalom legszélesebb rétegei pártszimpátiától függetlenül egyet tudnak érteni.

Ilyen alapértékek mentén szerveződik október 4-én, szombaton a Tarka Magyar elnevezésű demonstráció, amely a kirekesztés és az erőszak minden formájának elutasítását és az elharapódzó erőszakos jelenségek elleni hatékonyabb fellépésre való felszólítást tűzte ki céljául, az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából.

Bódis Krisztától, a rendezvény szóvivőjétől megtudtuk: A Tarka Magyar demonstráció szervezői - azért, hogy egyik párt se sajátíthassa ki a rendezvényt - felkérték mind az öt parlamenti párt vezetőjét az alkotmány mellett hitet tevő Nyilatkozat aláírására. Mivel mindannyian elfogadták a felkérést, ezért meg akarták várni, amíg mindenki aláírta a Nyilatkozatot és az aláírásokat egyszerre kívánták nyilvánosságra hozni.

A szervezők arra kérték a pártok képviselőit, hogy a demonstráció Nyilatkozatának aláírásán túl tartózkodjanak minden, a rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól és tartsák tiszteletben a tüntetés civil tisztaságát.

”Sajnálattal értesültünk a sajtóból, hogy Gyurcsány Ferenc mindezek ellenére, nyilatkozatot tett közzé támogatásáról.” – mondta Bódis Kriszta – „Miután ez a hír nyilvánosságra került, fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy minden parlamenti párt vezetője csatlakozott a kezdeményezéshez és aláírja a nyilatkozatot. Orbán Viktor elsőként már alá is írta a Tarka Magyar demonstrációt támogató Nyilatkozatot, de kérésünknek eleget téve ezt nem hozta nyilvánosságra, hogy bevárhassuk a többi pártvezető aláírását is!”

Támogatásuk újabb biztató jel arra nézve, hogy az Erőszakmentesség Világnapján eddig nem látott egységben fogunk menetelni az erőszak és a kirekesztés ellen. A szervezők egyben remélik, hogy a Nyilatkozat aláírása azt is jelenti, hogy a jövőben a parlamenti erők a rendelkezésükre álló politikai eszközökkel is hatékonyabban tesznek majd az erőszakmentes Magyarországért.

A szervezők ezúton is szeretnék kérni az erőszak és kirekesztés elutasításához csatlakozó civil szervezeteket és minden a kezdeményezésünkkel egyetértő magánszemélyt, hogy október 4-én vegyen részt az elmúlt 18 év legnagyobb civil demonstrációján.

Tegyünk közösen hitet az erőszakmentesség mellett!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >