Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét felnőtt öttusa Eb-t rendezhet Fehérvár!
Ismét felnőtt öttusa Eb-t rendezhet Fehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. április 24.

Image Meglepően kései, de örömteli döntés: 2000 után az idén nyáron ismét Székesfehérvár adhat otthont felnőtt öttusa Európa-bajnokságnak! Az ezredfordulón a nők kontinensviadalát rendezték a Királyok Városában, most az "Öttusa Királyai" mindkét nem tekintetében itt versenyeznek majd július 9. és 14. között. Hatalmas elismerés a hazai szövetségnek, a városnak és a Volán öttusa szakosztályának egyaránt, hogy az európai szövetség illetékesei leginkább itt láttak garanciát a színvonalas lebonyolításra.

 

A kontinensviadal helyszínét korábban azért nem jelölte ki az európai szövetség, mert – amint azt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány elmondta – nem volt elégedett a jelentkezők által kínált körülményekkel: „hosszas kapacitálás után úgy döntöttünk, hogy elvállaljuk a rendezést" – fogalmazott a szakvezető, hozzátéve: a magyar szerepvállalás az európai szövetség számára garanciát jelent arra, hogy szép és komoly színvonalú Európa-bajnokságra kerül sor.

A vívást, a lovaglást és a lövészetekkel kombinált futást a Bregyó-közben januárban átadott új sportközpontban bonyolítják majd le, az úszás pedig az onnan pár percre lévő városi uszodában lesz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >