Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Gazdag programokkal várják a diákokat a ballagás hetében
Gazdag programokkal várják a diákokat a ballagás hetében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. április 24.

Image A hagyományokat tisztelő, ám számos újdonságot is tartalmazó, színes programsorozatot szerveznek a középiskolás ballagóknak Székesfehérváron. Jövő kedden az Órajátéknál fogadják a végzősöket, majd szerdán első ízben rendezik meg a Fehérvári Ifjúsági Fesztet, melynek keretében kulturális és pályaorientációs programok egyaránt lesznek, a városi diákzenekarok pedig versenyre kelnek az arany dobverőért és egy fellépési lehetőségért. Szombaton csaknem 1800 végzős középiskolást búcsúztat a város a központi ballagáson. – hangzott el a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.

 

 


„Tavaly januártól változott a köznevelés rendszere, az iskolák fenntartásának feladatát az állam átvette az önkormányzatoktól. Ám számos dolog változatlan maradt, hiszen a padokban ugyanazok a diákok ülnek, az intézményekben ugyanazok a pedagógusok tanítanak. Az önkormányzat továbbra is felelősséget vállal az iskolákért, és köszönettel tartozik annak a sok ezer diáknak, akik megadják Székesfehérvár iskolaváros jellegét, sajátos hangulatát.”
 – közölte a ballagási programokat ismertető sajtótájékoztatónMészáros Attila ifjúsági tanácsnok. Elmondta, hogy figyelembe vették a város hagyományait, ám számos újdonsággal, különlegességgel is készülnek a ballagási héten.

 


Két évvel ezelőtt, hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendeztek ünnepséget a ballagó diákok tiszteletére az Órajátéknál, a Kossuth udvarban. Folytatva a kezdeményezést, április 29-én, kedden 17.00 órakor fogadják a középiskolákat képviselő végzősöket és tanáraikat. A város egyik belvárosi jelképe új formációval jelentkezik, a történelmi figurákat az iskolai életet jelképező alakok, a zenét ballagási dallam váltja fel. A formációt körülbelül egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők. Köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Jenő órásmester, valamint közreműködik a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fiúkara. Április 30-án, szerdán07.30 órakor az Alba Plaza előtt a bolondballagással indul az első Fehérvári Ifjúsági Feszt az Önkormányzat, A Szabadművelődés Háza, a Székesfehérvári Új Nemzedék Kontaktpont Iroda, valamint a Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Iroda közös rendezésében. Az eredményhirdetést követően 09.00 és 10.00 óra között kulturális műsort rendeznek, majd 10.00-től 14.00 óráig külön standon pályaorientációs tanácsadással és önismereti foglalkozással várja a fiatalokat az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda. A diákoknak lehetőségük nyílik olyan önismereti tesztek kitöltésére, melyek nagy segítséget jelenthetnek a pályaválasztást, illetve saját maguk megismerését illetően is. 14.00 órakor kezdődik a ballagási programsorozat teljesen új eleme, a középiskolai sulizenekarok versenye. Az lesz a nyertes, aki a legjobb hangulatot teremti a téren, és a leglelkesebb rajongótábort hozza magával. A győztes csapat elnyeri az Arany Dobverő-díjat és szerdán este fellép a Péterfy Bori & Love Band koncert előtt a FEZEN Klubban. A versenyre április 25-én, pénteken 16.00 óráig várják a jelentkezéseket. A sulizenekarok versenye meglepetés műsorral zárul mintegy száz diák részvételével.

Május 3-án, szombaton
 09.00 órakor a hagyományos központi ballagással zárul a hét programsorozata. A Városház téren 70 osztály csaknem 1.800 ballagó diákjától búcsúzik Székesfehérvár, a fiatalokat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti, a műsorban a Vasvári Pál Gimnázium tanulói működnek közre.  

 

 


 

A ballagás ideje alatt, a diákok biztonságos vonulása érdekében forgalomkorlátozások lesznek a Belváros környezetében:

8.15-8.45 óra között: 
- a Szabadságharcos utca - Mátyás király körút - Ady E. utca - Jókai M. és Oskola utca útvonalon
- a Budai út-Várkörút csomópontban és a Várkörút-Petőfi utca-Kossuth utca útvonalon, valamint a Szent István téren
- a Várkörút - Lakatos utca útvonalon.

9.30-10.00 óra között
- a Petőfi utca - Prohászka Ottokár utca - Munkácsy utca – Károly János utca útvonalon
- a Várkörút - Mátyás király körút – Szabadságharcos utca útvonalon
- a Kossuth utca - Petőfi utca – Várkörút – Budai út és Deák F. utca útvonalon
- a Kossuth utca – Szent István tér útvonalon.

Az útvonalakat a Székesfehérvári Rendőrkapitányság biztosítja.

 


 

Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok – a város önkormányzata és polgármestere nevében – szeretettel invitálta a végzős diákokat a programokra, valamint jó felkészülést és eredményes vizsgázást kívánt a május 5-én kezdődő érettségi kapcsán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >