Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
NEMZETKÖZI JAZZ NAP SZÉKESFEHÉRVÁRON ÁPRILIS 30-ÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Április 30-án a Szabadművelődés Házában beszélgetésekkel és két jazz zenekar koncertjével csatlakozik a nemzetközi eseménysorozathoz az Ars Omnis Kulturális Egyesület az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával. Az idei székesfehérvári jazzünep központi témája a kultúrák közötti párbeszéd.

 
 
 
Ösztönözve a fiatalabb generáció tagjait az Európai Unió demokratikus folyamataiban való részvételre, a program egy középiskolásoknak szóló vetélkedővel indul a székesfehérvári iskolákban. Az interaktív feladatok segítségével a diákok bővíthetik tudásukat a nemzetek közötti együttműködések, kultúrák találkozásai, sokszínűség és művészet témakörökben.
 
Szerdán este nyolc órától pedig az ünnepélyes megnyitó után két fiatal, tehetséges zenészeket felvonultató produkció lép színpadra: elsőként Vörös Janka énekesnő e-Series zenekarával mutatkozik be, majd őket követi az Oláh Krisztián Trio, akik a koncert után közös improvizációra invitálják a helyi zenészeket, hogy a szabadság egyetemes nyelvén, a jazz eszközeivel hozzanak létre egy spontán produkciót a közönség szórakoztatására.
 

 
 
2011-ben Herbie Hancock javaslatára az UNESCO április 30-át Nemzetközi Jazz Nappá nyilvánította. A világszervezet akkori parlamenti elnöke a Magyarországot képviselő Bogyay Katalin volt, és az UNESCO közgyűlése előtt Párizsban a tavaly elhunyt Kossuth- és Erkel-díjas zongorista, Vukán György adott koncertet. 2012-ben Isztambulban tartották, idén Osakában rendezik a központi gálát a leghíresebb amerikai muzsikusok fellépésével.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >