Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A történet folytatódik... Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. május 02.

Image Négy ország részvételével rendezik meg az I. Alba Regia Nemzetközi Férfi Röplabda Gálát 2014. május 2-4. között Székesfehérváron. A Városház téri nagyszabású megnyitó ünnepséget követően a mérkőzéseknek a Videoton Oktatási Központ ad otthont. A szervezők sajtótájékoztató keretében ismertették a négynapos gála programját, amelyek között a Röplabda Éjszakája és a régi válogatottak köszöntése is szerepel.

 

Izrael, Románia, Svédország és Magyarország férfi válogatott csapatai lépnek pályára az I. Alba Regia Nemzetközi Férfi Röplabda Gálán május 2-4-e között.  Székesfehérváron nem először ad otthont ilyen nagyszabású rendezvénynek, hiszen a Gála ötletét az 1979-ben alapított Volán Nemzetközi Férfi Röplabda Válogatott Kupa adta, amelyet 1989-ig hatalmas sikerrel rendeztek meg. Ez alatt a 10 év alatt megfordultak Kuba, Korea, Spanyolország, Bulgária, Ausztria, Románia, Jugoszlávia férfi felnőtt válogatott csapatai és természetesen a Magyar Férfi Felnőtt Válogatott. Sok székesfehérvári csodálhatta akkoriban Európa- és világklasszis játékosainkat, többek között Buzek Lászlót, Demeter Györgyöt, Börcsök Csabát.

 

 


 

Az I. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gála beharangozó sajtótájékoztatóján Mészáros Attila tanácsnok elmondta: „A röplabda sportág - utánpótlás tekintetében - nagy hagyományokkal rendelkezik Székesfehérváron. Amikor a szervezők megkerestek bennünket a nemzetközi gála rendezésének ötletével, a város örömmel állt a kezdeményezés mellé támogatóként. Úgy vélem, hogy a nemzet történelmi fővárosának egyik fő feladta a hagyományteremtés mellett a hagyományok ápolása is.” Mészáros Attila köszönetét fejezte ki a Magyar Röplabda Szövetségnek, hogy a városban rendezik a tornát. Mint mondta, jó házigazdája lesz a versenynek Székesfehérvár.

A Gála megnyitójára május 2-án, 13.00 órakor kerül sor a Városház téren. A csapatok a Magyar Király előtti térről indulva vonulnak végig csapatzászlóik alatt a Fő utcán, majd versenyzőket az Országalmánál a város nevében Mészáros Attila tanácsnok köszönti. A mérkőzéseket a Videoton Oktatási Központban rendezik meg pénteken 16.30 órától.

 

 


 

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára kiemelte: „Sportolóinknak, a magyar válogatott számára rendkívül fontosak az Európa Bajnokságot megelőző hazai felkészülési tornák. Szombathely mellett az idei évtől Székesfehérváron, a Királyok Városában ismét lesz erre lehetőségünk.”

Sárvári László az Alba Volán SC részéről örömét fejezte ki, hogy közel negyed század után ismét megrendezik e nívós kupát Fehérváron. Felelevenítette, hogy 1979 és 1989 között Volán kupaként rendezték a hat nemzet tornáját a városban. Az Alba Volán SC ügyvezetője az akkori verseny kupáját is elhozta a sajtótájékoztatóra, amelyet a nemzetközi tornán a legjobb teljesítményét nyújtó magyar játékos vehet majd át.

Demeter György, a Magyar Férfi Röplabda Válogatott szövetségi kapitánya köszönetét fejezte ki, hogy újra életre kel Fehérváron egy felkészülési torna. „A mostani ellenfelek hasonló szinten vannak, mint Magyarország és bízom a játékosokban, illetve abban, hogy le tudjuk őket győzni. A Gála mind három napján nagyon jó játékosokat és remek tornát láthat majd a közönség.” – tette hozzá Demeter György.

 


 

 

Kaszap Tamás, a válogatott játékosa elmondta, hogy mindenki bizonyítani akar, és nagyon egységes a magyar válogatott. Ha ebben a szellemben dolgoznak végig, akkor remélhetőleg szép sikert érhetnek el.

Az I. Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálán Magyarország csapata május 2-án, pénteken 19.00 órakor lép pályára Svédország ellen. Május 3-án, szombaton szintén 19.00 órakor Izrael, míg május 4-én, vasárnap 18.30 órakor Románia csapatával játszanak.  A kísérő programok között szerepel a régi válogatottak köszöntése és a Röplabda éjszakája május 3-án, szombaton 17.00 illetve 22.00 órától. A Nemzetközi Gála vasárnap 21.00 órakor eredményhirdetéssel zárul.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >