Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gomes megy, Matthäus érkezik? Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. április 30.

Image A Sport tv elemző-értékelő műsorában már bejelentette José Gomes, hogy nyáron szinte biztosan távozik a Videoton kispadjáról. Az elmúlt fél év roppant gyenge játéka és a csapat eredménytelensége okán a szurkolók már hónapok óta követelik a portugál tréner leváltását, amire a jelek szerint a szezon végeztével kerül sor, s bár semmi biztosat nem lehet tudni, jólértesültek úgy vélik, hogy a már egyszer 4 éve is bejelentett, ám akkor végül mégsem Fehérvárra szerződő Lothar Matthäus veheti át a helyét.

 
 
A korábbi német világsztár futballista, aki szinte mindent megnyert, amit lehet (vb-t, BL-t, aranylabdát) álítólag nem kizárólag a felcsúti Pancho Aréna avatása okán érkezett hozzánk néhány napja -amúgy is gyakran tartózkodik Magyarországon-, egyeztetett is a Videoton vezetőivel.
 
Mivel a klub részéről nyilvánvalóan a szerződés alárása előtt -legyen végül bárki az edző- senki sem fog nyilatkozni az ügyben, ráadásul úgy hírlik, a tulajdonosi körben is változás lesz hamarosan, nem könnyű megmondani a "tutit", de az tény, valóban ritkán zörög az a bizonyos haraszt, ha a szél nem fújja... Egyelőre tehát semmi sem biztos, de azért talán nem haszontalan leírni a lehetséges és közszájon forgó verziókat, így ezt sem.
 
De, mégis mire lehetne alapozni logikusan a "Matthäus-elméletet"? Nos, elsősorban arra, hogy évek óta ragaszkodnak a Vidinél a külföldi trénerekhez, továbbá arra, hogy a német elég jól ismeri a magyar viszonyokat, jelenleg nincs komoly szakmai feladata, s sok barátja van mifelénk.
 
Például Disztl Péter a Vidi egykori legendás kapusa -jelenleg a PAFC hálóőreit pallérozza- aki a válogatottnál együtt dolgozott vele, de rajta kívül is vannak olyanok, akik valószínűleg örülnének az edzőként nem túl nagy pályát befutó egykori világklasszis sóstói landolásának.
 
Néhány hete José Gomes is egy korábbi magyar szövetségi kapitányt emlegetett, hogy neki készítik a helyet néhányan, ezért fúrják őt. A
 
kkor szinte mindenki Egervári Sándorra gondolt, de ő cáfolt, ami így már talán valóban érthető is. Mindazonáltal gondolhatott a portugál akár Erwin Koemanra is, mivel lejár a szerződése nyáron holland klubjánál, s érkezhet magyar tréner is Fehérvárra, hiszen vannak tehetséges, ambíciózus fiatalok, s rutinos öreg rókák is. Ha kívánságműsor lenne alighanem a szurkolók utóbbi kategóriákból választanának, de mivel nem ők döntenek, mindez csak -talán- logikusnak tűnő eszmefutattás, nem több.
 
Akármi is lesz, már nem kell sokáig várni, hogy kiderüljön az igazság, hiszen az NB I küzdelmei egy hónap múlva véget érnek, s a nemzetközi kupákban induló együtteseknek alig jut 1-2 hét pihenő. Ahol edzőt cserélnek, ott nem érnek rá időt húzni, legkésőbb május végén-június elején be kell jelenteniük a változásokat.
 
Amennyiben a Videoton nem indulhat az EL-ben, akkor is meg kell nevezni az új trénert mielőbb, máskülönben nem lesz idő minőségi igazolásokra, megfelelő felkészülésre, így a következő szezon rajtjára biztosan nem lesz ütőképes csapat Fehérváron.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >