Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szerkezetkész az Alba Medical Hotel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 30.

Image Az Alba Medical Hotel, Székesfehérvár új szállodájának tartószerkezete elérte a legmagasabb pontját, ennek alkalmából a beruházó MEDIUS Tours Kft. épületbejárás keretében mutatta be az épületet a szakmai közönségnek és a sajtó munkatársainak. Az eseményen beszédet mondott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Horváth Imre a MEDIUS Tours Kft. ügyvezetője. A Székesfehérvár belvárosában a csónakázó tó partján található négycsillagos egészségturisztikai hotel fejlesztéséhez az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi Terv keretében közel 1 milliárd forint támogatást nyújtott. Az átadásra 2015. tavaszán kerül sor.

 

 

Az Alba Medical Hotel helyszíni bemutatása során a résztvevők aláírhatták a zárógerendát, amit aztán daru emelt a helyére, majd a bejárás során megismerhették a leendő szálloda funkcionális területeit és megcsodálhatták a felső szintekről élvezhető panorámát.

 


 

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a beszédében kiemelte: „Az egykori Vidámpark területének rendezése régi adósságunk volt. Az itt kialakítandó Koronás Park célja, hogy Székesfehérvár történelmét egy olyan parkon keresztül ismertesse meg a látogatókkal, amely a tanult információt kézzel foghatóvá, megtapasztalhatóvá és elérhetővé teszi. A fehérváriak és az idelátogató turisták számára zöldövezetben biztosít pihenési lehetőséget, miközben a város történelmével és kulturális értékeivel is megismerkedhetnek. Ezt jól kiegészíti az Alba Medical Hotel, amely szintén látogatókat vonz szolgáltatásaival a városba és bővíti az igen szűkös fehérvári szálláskínálatot. Külön öröm, hogy a fejlesztés révén egy egészségturisztikai központ valósul meg, hiszen az Önkormányzat maga is sokat tesz a megelőzésért és az egészséges életmód népszerűsítéséért. A szálloda közvetlen környezetében valósult meg a Regionális Atlétikai Központ is, amely szintén bővítheti a hotel lehetőségeit a sport és egészségügyi szolgáltatások terén.” 

 


 

A szálloda építkezése a tervek szerint halad, 2014. novemberére elkészül az épület, a tesztüzemet követően pedig 2015. márciusában megnyitják az új hotelt a nagyközönség előtt. Az Alba Medical Hotelt Székesfehérvár belvárosában a négycsillagos szállodák színvonalával várja majd az egészségügyi, turisztikai és üzleti céllal érkező külföldi és hazai vendégeket. A szállodai és gyógyászati szolgáltatásokon túl a hotel kiegészítő konferencia, vendéglátó és programszervező funkciót is ellát majd. 

 

 


 

A szállodában helyet kapnak:

• 86 szoba, 172 férőhely
• tágas lobby és lounge
• 86 fő befogadására alkalmas étterem és terasz
• 150 fő befogadására alkalmas, 3 részre osztható rendezvény- és konferencia terem kiszolgáló helyiségekkel
• 11 db kezelő-rendelő helyiséggel rendelkező, teljesen felszerelt gyógyászati részleg 
• 50 négyzetméteres fitneszterem (gőzkabin, szauna és fitnesz gépek)
• 105 db parkolóhely, köztük 4 db mozgáskorlátozottak számára, 2 db buszparkoló

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >