Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mozdulj Fehérvár! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. április 30.

Image Mozdulj, Fehérvár! Negyedszer hangzik el a felszólítás, amellyel mindenkit aktív kikapcsolódásra bíztatnak május elsején. A fehérvári sportegyesületek, klubok felvonulásával indul a Sportmajális május 1-jén, 09.00 órakor a Palotai útról a Bregyó-közbe, ahol közös futással avatják fel a Regionális Atlétikai Központot. A részletes programokról sajtótájékoztató keretében számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester, F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Hirt Károly, az ARAK elnöke.

 

Nagyszabású, színes programokkal várják a Sportmajálisra érkezőket május 1-jén Székesfehérváron. Az aktív kikapcsolódást szolgáló rendezvény idén is a sportklubok, egyesületek felvonulásával indul. Az előzetes regisztrációk alapján közel 1500 sportoló sétál, görkorcsolyázik, kerekezik a Palotai útról a Bregyó-közbe, ahol a megnyitón ünnepélyes keretek között adják át a külső, 600 méteres futópályát, amivel teljessé válik a Regionális Atlétikai Központ.

„Hagyományos, de mégis rendhagyó helyszínen rendezzük meg idén a Sportmajálist.” – mondta a csütörtöki programot beharangozó sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András. „A helyszín hagyományos, hiszen immár negyedik éve ad otthont az eseménynek, ám az év elején elkészült Regionális Atlétikai Központ új éke a Bregyónak. A nagyközönség számára most átadásra kerülő, mindenki által ingyenesen használható 600 méteres futópályával a teljes létesítmény egyszerre fogja a szabadidő-, az utánpótlás-, a diák- és az élsportot szolgálni.” – emelte ki Székesfehérvár polgármestere. Hozzátette, hogy a Központ kialakítása több, mit 700 millió forintos állami támogatással valósulhatott meg, és a városi költségvetésből is 200 millió forintot jóval meghaladó összeget fordítottak arra, hogy teljes egészében elkészüljön ez a beruházás.

 

 


 

Május 1-jén, csütörtökön 10.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester adja meg a jelet a rajtra, hogy Miklósa Erika operaénekes vezényletével az első kört megtegyék a futni vágyók. A futópálya avatást követően indulnak körbevezetések az épület bemutatására, aki pedig kedvet kap az atlétikához, az ARAK AKTÍV program versenyszámaiban is próbára teheti magát a kinti pályákon.

Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke elmondta: „Egy olyan történelmi pillanatnak leszünk részesei, amikor átadásra kerül a létesítmény, amelyet pár évvel ezelőtt megálmodtunk. Számunkra nagy öröm volt, hogy a szabadidősportra is gondoltak a beruházók azzal, hogy elkészült az amatőr futópálya, amelyet összekötöttek a kiserdő meglévő sétányaival, így tetszőleges hosszúságúra bővíthető a futófelület a sportolni vágyóknak. Rövidesen kihelyezzük azokat a tájékoztató táblákat, amelyen a kiserdőben lévő futókörök adatai szerepelnek, így a futók könnyebben megtervezhetik útvonalukat. Hét közben 14.00 és 19.00 óra között tartjuk az edzéseinket, de a fennmaradó időben lehetősége lesz használni az amatőr futóknak a 400 méteres sportpályát is. Hogy ne okozzon súrlódást az együtt sportolás, arról is gondoskodunk, ugyanis a tervek szerint tájékoztató táblákat három helyen teszünk le, hogy az együttélés szabályai szerint milyen irányba fussanak, milyen eszközökkel használható a pálya.” Hirt Károly hozzátette, a tél, a rossz idő beálltával lehetőség lesz a fedett csarnokot is igénybe venni. Az ARAK szabadidő sportszakosztályának tagjaként lesz erre lehetőség tagdíj ellenében.  Az érdeklődők a www.arakatletika.hu honlapon részletes tájékoztatást kaphatnak erről.

 

 


 

A Sportmajális részletes eseményeit F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette. A Csónakázó-tó partján kapnak helyet a hagyományos majális programjai, míg A Szabadművelődés Háza mellett a legkisebbeknek szóló játékos foglalkozásokkal várják a családokat, és természetesen idén is lesz Táborbörze. „A Bregyó egész területén a megszokott programdömpinggel dübörög a Sportmajális. A felvonuló több mint ezer sportoló megérkezésekor már zajlik a Streetball Majális a kosárpályán, később indul a Magyar Crossfitness Bajnokság versenye és a görhoki kupa is, sőt, idén a félcső sem marad üresen a BMX extrém sportbemutatónak köszönhetően. Lesz ejtőernyős ugrás, repülőgép szimulátor, mászófal, slackline, és még sok minden más, ami mozgásra csábít. Velünk tartanak a város ismert sportolói, akik ilyenkor mindig kaphatóak egy kis közös játékra is.” F. Szegő Krisztina hozzátette: „Minden évben arra törekszünk, hogy valami különlegességet bemutassunk. Az idei sportújdonság a Freestyle Frisbee show, de visszatér a tavalyi nagy kedvenc, a Flyfitness is. Fellép Dér Heni és ByeAlex, műsort adnak a Vörösmarty Színház művészei (Závodszky Noémi és Keller János), és a Fehérvár Hangja 2013-as döntősei, este zenél a Hoz’n’Trogers.” 
A szervezők mindenkit szeretettel várnak az egész napos aktív kikapcsolódásra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >