Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Városház téren búcsúztak a ballagó diákok
A Városház téren búcsúztak a ballagó diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. május 05.

Image A hagyományokhoz hűen a Városház téren megrendezett nagyszabású ünnepség keretében köszöntek el Székesfehérvártól a város végzős középiskolásai. 70 ballagó osztály 1767 tanulóját búcsúztatták Fehérvár központi terén, ahol tanárok, rengeteg rokon, barát kísérte figyelemmel a fiatalok életében mérföldkőnek számító eseményt. A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a diákokat, illetve beszédet mondott Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár. A műsorban többek között a Vasvári Pál Gimnázium diákjai működtek közre.

 

A központi ballagás a székesfehérvári diákság életének egyik legfontosabb eseménye minden esztendőben. Ma a középfokú intézményekből 70 végzős osztály 1767 diákja búcsúzott, a ballagókat nemcsak saját iskoláikban köszöntötték, hanem hagyományosan a Városház téren is fogadták őket. Székesfehérvár központjában óriási volt a tömeg, rengeteg családtag, rokon, barát, ismerős, illetve önkormányzati képviselők kísérték figyelemmel a ceremóniát.

 

 


A nagyszabású ünnepség a Himnusszal vette kezdetét, melyet Komáromi Cecília, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulója tolmácsolásában hallhatott a közönség, majd Kovács Ákos „Azért vagy itt” című versét szavalta el Bukosza Zita, az V. Fehérvári Versünnep első helyezettje. Székesfehérvár városa és önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester búcsúzott a fiataloktól. Köszöntőjében hangsúlyozta: „Szeretném Nektek megköszönni az elmúlt éveket azért, mert ez a város nagyon sokat kapott Tőletek. Kapott diákéletet, vidámságot, mosolyt, programokat, rendezvényeket, Versünnepet, Fehérvár Hangját, de kapott Diáktanácsot és bulikat, hangos éjszakai órákat is. Ez mind jelentette azt, hogy Székesfehérvár az elmúlt négy, hat, illetve nyolc évben diákváros volt, ami Nektek köszönhető. Kívánom, hogy ezeket a szép pillanatokat vigyétek el magatokkal! Ma búcsúztok az iskolától és egymástól, barátoktól, osztálytársaktól, ismerősöktől. Kívánom azt is, hogy ezek a kapcsolatok megmaradjanak a jövőben!” Dr. Cser-Palkovics András reményét fejezte ki, hogy minél több fiatal Székesfehérváron fog boldogulni, élni és dolgozni a következő évtizedekben.

 


 

A polgármesteri köszöntő után zenés blokkal folytatódott az ünnepség. Josh Groban „Mi ér egy hang” című dalát a Vasvári Pál Gimnázium SAKH énekegyüttese adta elő, fuvolán közreműködött Borbás Brigitta. Ezután Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár köszöntötte a ballagókat, többek között az ünnep jelentőségéről, a hétköznapoktól való különbözéséről és varázsos rendhagyásáról beszélt. Arra kérte a fiatalokat, hogy a mai napon adják meg maguknak és környezetüknek az ünnep örömét. Mint mondta: „Kevés olyan ünnep van, ahol az egyén, a család, egy végzős osztály, az intézmények, egy város együtt ünnepel, adja meg a különbözést, az élet rangját. Ilyen a ballagás!   Nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre!” 



A ballagók nevében Ruff Edina végzős diák búcsúzott Székesfehérvártól. A Vasvári Pál Gimnázium 12. D. osztályos tanulója elmondta: a szabadság, a fájdalom, az öröm és a búcsú alkotta furcsa érzés kavarog a végzősökben, akik előtt néhány órán belül megnyílik a nagybetűs élet kapuja. Ruff Edina felidézte az iskolai emlékeket, az elért célokat, a megvalósított álmokat, a diákcsínyeket, az első iskolai nap, majd a tanórák, az osztálykirándulások és a szerenád sajátos hangulatát. 

A központi ballagás újdonságaként ezúttal nem felvételről, hanem élőben, a Vasvári Pál Gimnázium ERTL Band nevű zenekara tolmácsolásában hallották a résztvevők az „Ezt a földet választottam” című Republic dalt, közben a végzős diákok felkötötték iskoláik emlékszalagjait a város zászlajára. Az ünnepség a Szózattal ért végetKomáromi Cecília tópartis diák tolmácsolásában. A központi ceremóniát követően a végzős fiatalok elvonultak a Városház térről az iskoláikba, ahol saját szervezésű ünnepségeken keretében búcsúztatták őket.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >