Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nyert a Videoton Kispesten
Nyert a Videoton Kispesten Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. május 05.

Image A mélyponton lévő, öt veresége után edzőt váltó Budapest Honvéd otthonában szerepelt a labdarúgó NB I 27. fordulójában a gödörből lassan kikecmeregni látszó Videoton. Ahhoz, hogy a fehérvári együttes több hónapos mélyrepülése okán ne maradjon le a dobogóról, újabb győzelemre volt "ítélve", ezt a győzelmet -ha nem is habkönnyen- 1-1 arányban hozta, így nem szakadt le jobban a Győrtől, s őrzi 3. helyét a és a Haladás Fradi előtt.

 
 
Az első percekben a vendégek akarata érvényesült, kishíján már a 2. percben vezetést is szerzett, ám Juhász szöglet utáni közeli fejese középre tartott, így Nikolics takarásában Kemenes bele tudott kapni a labdába, majd jött egy újabb ívelés, azonban az ötös sarkán Álvarez nem jól találta el fejjel a játékszert, suta mozdulatán legfeljebb mosolyogbi lehetett...
 
Majd negyedóra unalom után Stopira jó beadására Oliveira érkezett az ötös jobb sarkán, ám furcsa mozdulattal az oldalhálóba lőtt, pedig ajtó-ablak nyitva volt. A félidő hajrájáig megint nem történt sok minden, legfejebb annyi, hogy a 35. percben Caneirának sikerült először úgy labdához érnie, hogy az nem pattant el tőle, s jól is továbbította! H
 
angsúlyozandó: egy korábbi 25 szörös portugál válogatottról van szó... A 43. percben aztán megszerezte a Vidi a vezetést: Oliveira jobbról külsővel ívelt át a másik oldalra, ott Álvarez ívelte be a labdát a kapu elé, a lendületből érkező Stopira pedig a jobb kapufa tövénél bevetődve továbbította azt a hálóba, 0-1!.
 
Érdekes, de a vendégek szempontjából nagyon fontos gól volt. Amint aztán megvolt a vezetés, rögtön jött a szokásos védelmi kihagyás a piros-kékeknél, csak a szerencsén múlt, hogy az utolsó pillanatokban három bámészkodó védő közül Hidi ne a kapufára, hanem a hálóba fejeljen. Ez volt az első kapura veszélyes megmozdulása a Honnvédnak, ezen kívül momentuma sem nagyon akadt.
 
A második félidő elején is a fehérvári együttes uralta a meccset, két lehetőségük is volt a vezetés növelésére, de pontatlanok voltak a befejezések. Sokkal több próbálkozása volt a Videotonnak, miközben a Honvéd alig jutott el az ellenfél kapujáig. Igaz, amikor igen, s kapra is tudtak lőni, fejelni, az veszélyes volt. Egy szép támadás végén Álvarez teljesen szabályos gólt szerzett, ám Solymosi a "taccsbíró" beintésére -tévesen- les miatt nem adta meg a találatot.
 
Ez a partjelző eddig is is sok leshelyzetet ítélt meg tévesen, de ez akár a mecccs végeredményét is befolyásolhatta volna. És még ezt is tudta tetézni nem sokkal később az alapvonali asszisztens!
 
Egy Vidi helyzetnél Bobál tisztán, egyértelműen kézzel belekapott a labdába, de a tőle 3 méterre álló alapvonali asszisztens hölgy (!) és a szintén közel helyezkedő Solymosi is úgy gondolta, ezért nem jár büntető...
 
A hajrában már sok minden nem történt, a Honvéd görcsösen, de helyzet nélkül próbálkozott, a Vidi pedig nagyon pontatlanul fejezte be támadásait, pedig rúghatott volna még egyet-kettőt, ha Nikolics rendre nem totojogja el lehetőségeit, éppen nincs lesen vagy pontosabban céloz. Így némi izgalmak közepette, de nagyobb gond nélkül őrizve az 1-0 -át besöpörte a Gomes-gárda a most valóban nagyon fontos 3 pontot. Ez volt zsinórban a harmadik győzelme (mindhárom idegenben!).
 
Folytatás jövő szombaton (május 10-én 18 órakor) hazai pályán a tökutolsó Kaposvár ellen. Újabb meccs, amit kötelező lesz megnyernie a Vidinek.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >