Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
TISZTÁBB LOMTALANÍTÁS - EGYEZTETETT IDŐPONTBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. május 05.

Image Áprilisban fogadta el a Közgyűlés a lomtalanítás új rendjét, melynek értelmében május elsejétől a székesfehérvári lakosok egyeztetéses lomtalanítás során szabadulhatnak meg a szükségtelenné vált holmiktól. A lényeges tudnivalókat Czentár Ottó, a Depónia Kft. szolgáltatási osztályvezetője foglalta össze.

 
 
Korábban városrészenként egy adott napon került sor a lomok kihelyezésére és begyűjtésére. Ennek a módszernek számos hátrányából adódóan volt szükség egy új rendszer bevezetésére.
 
Magyarország egyes településein már korábban alkalmazták a lomtalanítás ezen módját és a pozitív visszajelzések hatására Székesfehérvár is az egyeztetéses lomtalanítás mellett döntött. Ennek értelmében május 1. és november 30. között a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező ügyfelek évente egy alkalommal ingyenesen kérhetik a lomok elszállítását. A családi házas övezetekben – a közszolgáltatóval előre egyeztetett napon – a lakók a háztartási hulladék mellé kihelyezhetnek maximum három köbméter lomot is.
 
Ebben az övezetben a kommunális hulladék megszokott ürítési napján, ugyanazzal a járattal történik a lomok elszállítása, így nem okoz szállítási többletköltséget a szolgáltatónak sem. A társasházi övezetekben a közös képviselő kérheti a lakókkal előzetesen egyeztetett lomtalanítási időpontot. Ebben az esetben a lépcsőház elé kihelyezett konténerbe kell gyűjteni a lomokat.
 
Az új egyeztetéses lomtalanítási rendszertől a Depónia Kft. és a város azt reméli, hogy megszűnik a lomtalanítási akciók során megszokott szemetes városkép, elmaradnak a guberálók. Mivel a szolgáltatás kérésekor a megrendelő adatait is egyeztetik, az ügyfél jobban odafigyel az általa kihelyezett hulladékra.
 
Csak a megfelelő mennyiségű és megengedett hulladék és lom kerül elszállításra. A lom a mindennapi élet során keletkező nagydarabos hulladék, amely a kukába nem fér bele. Ügyelni kell arra, hogy veszélyes hulladék semmiképpen ne kerüljön kihelyezésre. Ezeket a fehérváriak két helyre, a Palotai úti Lakossági Hulladékudvarba és a Csala-Pénzverővölgyi Hulladékkezelő telepen lévő Hulladékudvarba vihetik.
 
A kihelyezhető hulladékokról és a Depónia további szolgáltatásairól részletesen tájékozódhatnak a www.deponia.hu weboldalon.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >