Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Programok a kultúra, a játék, a zene és a Könyvek Könyvének ihletésében
Programok a kultúra, a játék, a zene és a Könyvek Könyvének ihletésében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközség a Biblia Évéhez kapcsolódva péntektől vasárnapig „Székesfehérvári Református Napok”-at rendez városunkban a „kultúra, a játék, a zene és a Könyvek Könyvének ihletésében”. Az ingyenes programok több helyszínen várják az érdeklődőket – reformátusokat, más felekezetből valókat, s még keresőket egyaránt.

Somogyi László lelkészi elnök megkeresésünkre elmondta: első alkalommal készülnek e rendezvénysorozattal, amely megszervezésének két oka van: egyrészt, mert meggyőződésük, hogy a Biblia üzenete most is aktuális, és olyan forrásokat tartalmaz, amelyekre a mai ember is bátran támaszkodhat. Másrészt meg akarják szólítani azokat az embereket is, akik „szegről- végről” hozzájuk tartoznak, csak még nem találták meg a gyülekezetüket. Hiszen a rendezvény nyitott, nemcsak reformátusok vehetnek részt rajta.

„Hisszük, hogy akik eljönnek, azok örömet, vidámságot és elgondolkodni valót egyaránt találnak majd a programok között.” – mondta Somogyi László.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A szervezők a Református Napokra igyekeztek olyan előadókat meghívni, akik széles körben ismertek, kötődnek a keresztény értékrendhez, és a remények szerint majd olyan színt képviselnek, ami egyedi és sokak számára érdekes lehet. Ilyen például Tőkéczki László történész, politológus, aki a „Biblia és politikum a magyarság történetében” címmel tart előadást, de itt lesz Levente Péter is, aki nagyon humoros mód ad elő „komoly témákat” gyermekeknek és felnőtteknek, fellépnek az Olajfa Református Óvoda és a Református Általános Iskola diákjai, hallhatók majd helyi bizonyságtevők, valamint neves színészeket is láthat a közönség, akik istenes versekből nyújtanak át egy csokorra valót.

„Kívánjuk, hogy sok-sok öröm és áldás forrása legyen ez a hétvége!” – zárta beszélgetésünket a lelkészi elnök.

A részletes program:

MEGHÍVÓ

Székesfehérvári Református Napok a Biblia évében Kultúra, Játék és Zene a Könyvek Könyve ihletésében!

2008. OKTÓBER 3-5

 

Október 3. péntek

18:00 Széchenyi utcai Református Templom: Fuvósok megnyitója Tőkéczki László történész, politológus, televíziós műsorvezető előadása: Biblia és politikum a magyarság történetében A Csomasz Tóth Kálmán Kórus hangversenye. Vezényel: Dóczi István karnagy

Október 4. szombat

12:00 - 17:00 Keresztyén könyvvásár és kézműves kiállítás a Régió Háza (korábban Technika Háza) aulájában A Régió Háza nagytermében:

13:00 A Tatai Református Gyülekezet Rézfúvós Zenekarának nyitó koncertje

13:30 Kálmán István szavalóművész istenes verseket szaval zenei betétekkel

14:15 Hogyan keletkezett a Károli Biblia? Daruka Mihály vidám történelmi játéka

14:45 Szünet

15:00 Az Olajfa Református Óvoda műsora: Gyermekszájjal a Bibliáról

15:15 A Református Általános Iskola előadása: A megszólaló Biblia

15:45 Levente Péter: "Boldog, aki olvassa..." A Könyvek Könyve, mint örömforrás

16:45 A Tatai rézfúvósok záró akkordjai

17:00 Zárszó

Október 5. vasárnap

10:30 Zenés ünnepi Istentisztelet a Széchenyi utcai templomban a Klucsik család szolgálatával

10:30 Zenés ünnepi istentisztelet a Budai úti templomban a Csomasz Tóth Kálmán Kórus szolgálatával

15:00 Budai úti Református Templom: Valljalak, tagadjalak .... Az előadás az ember és Isten kapcsolatát, annak változásait, a keresés, elvesztés és megtalálás útját járja be elsősorban a Bibliából és a magyar irodalomból merítve, a Teremtés könyvétől, az Ómagyar Mária siralmon át, József Attiláig, János Jelenések könyvéig. Előadják: Takaró Mihály irodalomtörténész, a műsor összeállítója, valamint Juhász Róza és Oberfrank Pál színművészek.

16:00 Szünet

16:30 Zene a Bibliában - Szabó Balázs zenetörténész előadása - a Primavera Vegyeskar hangversenye. Vezényel: Szabó Adrienn karnagy

18:00 Zárszó

A belépés mindenütt díjtalan, - minden érdeklődőt szeretettel hív és vár a szervező Székesfehérvári Református Egyházközség!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >