Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba: hosszabbítók és érkezők Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. május 09.

Image Bár még javában tart a szezon, máris gőzerővel dolgoznak a jövő évi keret kialakításán az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapatának vezetői. Tegnapsajtótájékoztatón jelentették be az első igazolásokat és szerződés hosszabbításokat. Az elsődleges most is a magyar állomány összeállítása, így nem meglepő, hogy a szerződéssel rendelkező Juhos Levente mellett Supola Zoltán és Tóth Péter is aláírt az új idényre. Érkező is van már, a Szeged csapatától Csorvási Milánt, a ZTE-től Kovács Ádámot igazolták át a fehérváriak.

 
 
Dávid Kornél klubelnök elmondta, jövőre is versenyképes csapatot akarnak építeni, ennek jegyében tervezik és végzik az erősítést. A konkrétumokról szólva Halm Rolland hozzátette: a tájékoztatón jelen lévő Supola Zoltán és Tóth Péter tovább folytatja albás karrierjét. A fehérvári nevelésű Supola, aki a tavalyi bajnokcsapat tagja volt, két évre kötelezte el magát, Tóth pedig egyéves új szerződést írt alá.
 
Ami az érkezőket illeti: Kovács Ádám Zalaegerszegről teszi át székhelyét a Gáz utcába. A 21 éves 201 cm magas, hármas poszton bevethető utánpótlás válogatott tehetség a vezetők reményei szerint tovább fejlődik itt. Két évig minimum, ennyi időre írt alá ugyanis szerződést.
 
A center szekciót Csorvási Milán erősíti tovább, aki az előző idényben a legértékesebb magyar játékos volt a VAL-számok alapján, és idén is 14 pont, 8 lepattanós alapszakasz-átlagot produkált. 208 centijével, 110 kilójával igazi erősítés lehet a palánk alatt - szintén két évre írt alá.
 
Dávid Kornél hozzátette, a jövőben az a cél, hogy az utánpótlás-csapatok ugyanazt a játékstruktúrát kövessék, mint a nagycsapat, ami alapfeltétele, hogy a legtehetségesebb fiatalok zökkenőmentesen illeszkedhessenek be a felnőttek közé.
 
A külföldi kontingens kialakításával kapcsolatban is vannak elképzelések, de konkrétum még nincs.
 
A Sopron elleni párharc is szóba került, ezzel kapcsolatban Supola és Tóth Péter is elmondta, bíznak a jobb folytatásban, Dávid Kornél pedig kijelentette, bár fájt a vereség, a rájátszásban nem egyetlen meccs dönt, és mindegy, mennyivel kap ki egy csapat az első találkozón.
 
Az SKC elleni következő -első fehérvári- mérkőzés szombaton 18.30 -kor lesz majd a Vodafone-Arénában. Ahhoz, hogy maradjon reális esélye a 4 közé jutásra Carlos Frade vezetőedző együttesének, muszáj győznie ezen a derbin.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >