Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nyert a Vidi, tartja a dobogót
Nyert a Vidi, tartja a dobogót Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. május 12.

Image Sorrendben negyedik bajnokiját megnyerve továbbra is az NB I-es tabella 3. helyén áll a Videoton labdarúgó csapata. A fehérvári alakulat a -vereségével már matematikailag is kieső- Kaposvárt győzte le felejthető meccsen hazai pályán 2-0- ra Zé Luis és Nikolics góljaival. A Fradi a Diósgyőrt verte 2-1 -re, így a borsodi gárda kiszállt az éremharcból két fordulóval a befejezés előtt.

 
 
A Sóstói derbin kezdettől a Vidi volt a domináns, ám nem volt túlságosan felpörögve a hazai alakulat, így a Kaposvár minden gyengesége és szétesettsége ellenére az első félidőben tudta tartani a 0-0 -át, bár néhány alkalommal a szerencse és a remekül védő Rusák kapus is kellett ehhez.
 
A szünet után kicsit feljebb tekerte a fordulatszámot a fehérvári alakulat, bejött a mostanában kiválóan focizó Zé Luis is, ami meg is hozta az eredményt: az 51. percben a cserecsatár indította Oliveirát, szépen követte a támadást, majd a portugál jobb oldali beadása után a Nikolics által középre fejelt labdát becsúszva a jobb alsóba terelte, 1-0!
 
A folytatásban a Kaposvár Diallo révén kétszer is veszélyeztetett, de pontatlan volt, a Vidi pedig a 74. minutumban eldöntötte a továbbjutást: Stopira bal oldali beadását Oliveira visszagurította az ötös jobb sarkától Nikolics elé, aki két vendég védő közül jobbal a bal alsó sarokba gurított 11 méterről 2–0!
 
A végére még jutott egy somogyi kiállítás is, érdemben már nem történt sok minden, a piros-kékek behúzták a kötelezőt,a Kaposvár pedig elbúcsúzott az élvonaltól. Jövő héten a másik kiesőjelölt sorsát is a Vidi pecsételheti meg, hiszen az utolsó előtti Mezőkövesd vendége lesz vasárnap 18.30-kor.
 
Amennyiben a hazaiak nem szerzik meg mind a 3 pontot, ők is mennek a Kaposvár után az NB II-be...
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >