Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Rugby: Ismét nyertek a fehérvári lányok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 12.

Image Vasárnap 10 órai kezdettel rendezték meg a kuparendszerű 8 csapatos női rögbi bajnokság 7. fordulóját a Köfém rögbi pályán. A szépszámú néző sereg nem csalódott, s igazi látványos rögbi mérkőzéseket látott. A bajnokságot vezető fehérvári lányok most nem "botlottak" - valamennyi mérkőzésüket megnyerték.

 

 

Fehérvár Rugby Club - Exiles Lédis Budapest. 24 - 10./10-5.
Nagyon "sérülékeny" a Fehérvár Rugby Club női csapata - a munkáltatók által a legsebezhetőbb a bajnok esélyes csapat. Amatőr csapat lévén a hölgyeknél a munka az első, ha már két kulcs játékos hiányzik (dolgoznia kell) máris gyengébb a csapat - vagy mégsem?
A hét közepén frissen igazolt Garamszegi - Géringer Nikolet (pillér poszt) megszolgálta a bizalmat Ő szerezte a fehérváriak első 5 pontos célját 5 - 0. Az Exiles Lédisz kiknek játékos állománya zömében külföldi, nálunk sokkal magasabb szinten lévő rögbis országok játékosai (ÍR, Francia Angol) kihasználva a fehérvári célterület előtti kavarodást 5 pontot szerzett 5 - 5. Az Fehérvár "szerencséjére" az Exiles a rúgás taktikáját is alkalmazta, ezzel megbontva saját védelmi vonalát, az ellenfél rúgását Huszti Katalin elkapta  védekezési hibáját kihasználva a célterületükre rakta a labdát 5 pont 10 - 5. az első félidő vége.
A második félidő első percében ismét az Exiles vitt pontot 10 - 10. Ekkor sikerült analizálni az ellenfél játékát Zólyomi Edit áttörését követően ismét Huszti Katalin jeleskedett 5 pont, most Kis Fanni a jutalom rúgást sikeresen berúgta + 2 pont 17 - 10. Sólyom Beatrix labdaszerzését követően Sándor Sárát sikerült indítani félpályás elfutását követően újabb 5 pont, Kis Fanni jutalomrúgása után + 2 pont 24 - 10. Nyert a Fehérvár.

Fehérvár Rugby Club - Elefántok - Vác 36 - 0/17 - 0.
Két gyors Huszti Katalin cél után 10 pont a maskor kivallóan szereplő Elefántok szinte feladta a mérkőzést.
A mérkőzés hátra lévő részében szinte csak az FRC támadott Kis Fanni igen elemében volt 21 pontot szerzett, míg Huszti Katalin még 5 ponttal megtoldotta. Végeredmény 36 - 0 a Fehérvári lányok javára. 

Fehérvár Rugby Club - Abrud (Románia) 40 - 5.
A Román csapat most nem képviselt nagy játékerőt a fehérvári lányok szép sokpasszos az ellenfél számára lekövethetetlen fordításokkal, hurkokkal, keresztekkel készültek az FRC lányai a soron következő mérkőzésre.
Bizony ez a csapat is feladta fejben ezt a mérkőzést a Fehérvár ellen, ezért ez a nagy arányú győzelem.

Fehérvár Rugby Club - Battai Buldogok. 21 - 7/ 0 - 7.
Egy félidő "puhatolózás" ami a bajnoki címre pályázó Battai lányok 7 - 0 vezetését hozta. Az első félidő végén nagyon távolinak tűnt a bajnoki cím sorsa a fehérvári hölgyeknek.
Szerencsére a félidőben mindent sikerült "helyre rakni", Először Huszti Katalin 5 pont, Kis Fanni + 2 pont 7 - 7.
Majd Kis Fanni tört át a Battai védőkön 5 + 2 pont 17 - 7. A Battai Lányok nem adták fel, de nem tudtak áttörni a fehérvári szélsőn Bartos Alexandrán kétszer is célt mentett. Sándor Sárának "megjött" a bátorsága most középen tört át újabb 5. pont amit sikerült középre vinni így Kis Fanninak sikerült a jutalom rúgást is berúgni.
21 - 7. re győzött a Fehérvár.
 
Kadet bajnoki rangadót is rendeztek a női mérkőzések után.

Fejér Megyei Rögbi Akadémia Székesfehérvár - Kecskemét 96 - 0./50 .
A Kiválóan szereplő Akadémiai csapat esélyt sem adott a kecskeméti  kadet csapatnak.
 
Junior Bajnoki mérkőzés

Fehérvár Rugby Club - Kecskémét 31 - 10./19-5
Volt mit helyre hozni a Fehérvári legényeknek, hiszen az őszi fordulóban Kecskeméten győzött a hazai csapat.
A fehérváriak kisé tartalékosan álltak ki nélkülözni kellett az U 19 EB szereplő Kósa Bálintot, Antal Benjámint, és Révfalusi Bálintot. De sebaj mintegy 20 perc után Krepsz Áron 60 méteres sprintjével, három felborított Kecskeméti játékos után 5 pontos vezetést szerzett. Majd Kerék Ádám újabb célja következett 5 pont + 2 pont 12 - 0. Majd Wollek Gábor szerzett újabb célt 5 pont + 2 pont Kerék. A félidő végén szépített a Kecskemét 5 pont.Félidő vége 19 - 5.
Második félidő: Ismét Wollek Gábor "villant" egy célterület előtti tolongást követően 5. pont amit Kerék ismét berúgott. 26 - 5. A Kecskemét végig rohamozott agy jól sikerült rúgása megzavarta az FRC védőit és 5 pontot szerzett 26 - 10. Ez Wollek Gábor nagy napja volt agresszív támadásának köszönhetően átfúrta magát négy kecskeméti játékosok ismét pontot szerzett 5., a mit Kerék most is biztosan értékesített + 2 pont.
Végeredmény 31 - 10 a Fehérvár Rugby Club javára. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >