Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Célba értek a kerékpárosok Nyomtatás E-mail
Írta: Honvédelmi Minisztérium   
2014. május 12.

Image Sikeresen teljesítette a "Tekerj a sereggel" elnevezésű kerékpártúrát az összes regisztrált résztvevő. A Balaton megkerülésére idén mintegy 270 fő vállalkozott. Szombaton és vasárnap a katonák mellett jelentős számú civil is kerékpározott. A túrán részt vett többek között Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára, valamint Juha Pallaspuro ezredes, finn véderő attasé.

 
 
A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség sporteseményét idén május 10-11. között rendezték meg. A kétnapos kerékpártúra során szombaton Keszthelyről indultak el a biciklisek, vasárnap pedig a déli parton kerékpározva érkezett vissza a csapat a rajtállomásra.
 
A Balaton körüli kerékpárúton a résztvevők számára frissítőpontokat és ingyenes kerékpárjavítást biztosítottak a szervezők. A kerékpártúrát önállóan, saját képességüknek megfelelően, a KRESZ szabályai szerint, a biztonságos haladás szem előtt tartásával teljesítették a jelentkezők. Az útvonalon külön rendőri biztosítás nem volt.
 
A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség szervezésében először 2012 tavaszán, a "Katonák Hősök - Hagyomány és megújulás" című programsorozat keretében vehettek részt az érdeklődők kerékpártúrán a Balaton körül. Azóta Vas és Fejér megyében is rendeztek hasonló programot.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >