Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mezőgazdasági és Kertészeti Expo Székesfehérváron
Mezőgazdasági és Kertészeti Expo Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 16.

Image Immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén a magyar agrárágazat egyik jelentős szakmai kiállítása és vására  a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a Bregyó Szabadidőközpont hangulatos füves területén. Az idei Kert-Expo kínálatában a szakmaiság és kikapcsolódás keretében, vásári hangulat közepette ismerkedhetnek meg az érdeklődők többek között a hazai termelők portékáival, egészséges termékek előállításával.

 

A kertészeti szakmát dísznövénytermesztők, kertépítők, kerti berendezéseket és bútorokat készítők, a mezőgazdasági ágazatot pedig a hazai élelmiszereket előállító gazdák, képviselik majd a hétvégi programon. Megjelennek a reformélelmiszerek mellett a háztáji termékeket előállító őstermelők kiváló képviselői, sajtkészítők, borászok, füstölt hentesárut előállítók, emellett biotermelők kínálják portékáikat és tanítanak a biotermelés fortélyaira. 

Nagy hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás és az élelmiszerek előállítása is. Ennek keretében sajátos termékeket forgalmazó kiállítók kapnak helyet, akik tanácsadással és termékeikkel várják a látogatókat, továbbá természetgyógyász tart gyógyfüves előadásokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara  Fejér Megyei Igazgatósága tanácsadói az agrárgazdaságot érintő szaktanácsadással állnak majd az érdeklődők rendelkezésére többek között növényvédelem, ökológiai gazdálkodás, támogatási-pályázati lehetőség témában.

A Fejér Termék tagjai számtalan finomsággal és szemet gyönyörködtető különlegességgel várják a látogatókat. Ehhez kapcsolódik az idei év új témája, a turisztika: a falusi turizmusra, mint elragadó, bensőséges kikapcsolódási formára hívják fel a figyelmet.

 


 

A retro gépkiállítás mellett a régi földművelési eszközök és háztáji parasztgazdaságokból származó használati tárgyak nosztalgikus hangulatot varázsolva kápráztatják el a látogatókat. Azokat, akik még emlékeikben őrzik egy-egy ilyen masina berregő, csattogó hangját, és azokat is, akik csak most ismerkednek meg a régi kukoricamorzsolás technikájával. A kiállításnak ez a része igazi különlegesség, amelyet egy székesfehérvári magángyűjtő lelkes és szeretetteljes támogatásának köszönhetően láthatnak az érdeklődők.
Feltalálók mutatják be a mezőgazdasággal kapcsolatos találmányaikat, melyek a helyszínen megrendelhetők, emellett kerti kisgép forgalmazó és szerviz is jelen lesz a kiállításon. 
 
A legkisebbek szórakoztatásáról sem feledkeznek meg a szervezők, szalmaugráló,  vidámpark és állatsimogató várja majd a gyermekeket. Az egész napos színpadi programok mellett színes vásári hangulattal, a magyar népi kézművesség látványosságaival, valamint sok-sok virággal várják a látogatókat.

A Kert-Expo kiemelt támogatója Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és fővédnöke Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >