Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári ifjak a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 14.

Image Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok fogadta a március 15-ei ünnepi műsorban közreműködő diákokat tegnap délután a Városházán. A program a Díszterem bemutatásával kezdődött, majd kötetlen beszélgetés keretében mondtak köszönetet a fiatalok felkészüléséért és színes előadásukért.

 

 

Idén februártól több héten át közel 100 diák próbált a Vörösmarty Színház stúdiószínpadán, készülve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára.  A kitartó munkának meg is lett az eredménye, március 15-én remek előadással méltó módon emlékeztek meg a múlt történéseiről: egy napra kinyitott a Pilvax kávéház, a Landerer nyomda, a Nemzeti Múzeum és az Orvostudományi Egyetem. Emellett pedig a fiataloknak köszönhetően megelevenedtek a 48-as események a Városház téren, ahol a „forradalmi tömeg”, a Petőfit alakító Habóczky Máté vezetésével adták elő múltidéző műsorukat.

 

 


 

Dr. Cser-Palkovics András üdvözölte a jelenlévőket és köszönetét fejezte ki, hogy a diákok elfogadták a meghívást. A polgármester elmondta, hogy a március 15-ei ünnepségnek az a hangulata, amit elsősorban a közreműködő fiataloknak köszönhetően élhetett át a város, sokak számára maradt nagyon emlékezetes. „Szerettünk volna alkalmat találni arra, hogy a város és az akkor éppen arra járók nevében megköszönjük ezt a szép előadást. Azt, hogy a próbákon felkészülve, aztán pedig élesben felelevenítettétek az egykori forradalmi hangulatot Székesfehérvár belvárosában. Hadd köszönjem meg nektek Mészáros Attila tanácsnokkal közösen, hogy ezt önként vállaltátok, saját szabadidőtöket erre áldoztátok, és fiatalos lendülettel megvalósítottátok a programot. Élő példáját adtátok annak, hogy lehet és érdemes is megszólítani a fiatalokat, be lehet őket vonni a programokba és így velük együtt válnak teljessé ezek az ünnepségek. Sokadszorra voltam nagyon büszke a diákokra. Bízom benne, hogy lesznek még ilyen március 15-ék és olyan diákok, akik vállalkoznak egy-egy ilyen rendezvényre. Nagyon fontos üzenete van annak, ha ezeken a programokon fiatalok vesznek részt, elsősorban a többi fiatal felé. Ilyen értelemben missziót teljesítettetek, így méltán lehettek ti is büszkék magatokra, társaitokra, hogy ebben a munkában részt vettetek." - mondta a polgármester.

 

 


 

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke nagyon örül annak, hogy a diákoknak sikerült megvalósítani azt az elképzelést, miszerint a nemzeti ünnep komolysága mellett játékosságot is vittek az előadásba, egyfajta tüzet, intenzitást, épp úgy, ahogyan azt tervezték. Emellett köszönetét fejezte ki azok számára, akik a háttérben dolgoztak a produkció megvalósulásáért: az egyesületük tagjainak, a pedagógusoknak, a TáncolKodó Néptáncegyüttesnek, valamint a Tilinkó zenekarnak.

 

 


 

Ezt követően dr. Cser-Palkovics András és Mészáros Attila emléklapot adtak át a jelenlévő tanulóknak, majd kezdetét vette a kötetlen beszélgetés.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >